1. Fortæl, du har diabetes
Som udgangspunkt er det en god idé, at du fortæller om din diabetes på din arbejdsplads. Det er godt, at dine kolleger kender til risikoen for akut lavt blodsukker, hvis du får insulin, og det kan også være med til at fremme en kultur, hvor der er plads til alle. Juridisk er du dog ikke forpligtet til at fortælle det til din arbejdsgiver, medmindre diabetes har betydning for, om du kan varetage dine arbejdsopgaver.

2. Pas på dig selv
Stå ved din sygdom og lyt til din krops signaler. Betragt for eksempel akut lave blodsukre og eftervirkningerne på samme måde som influenza eller forkølelse, der for dig og alle andre kan gøre en sygedag nødvendig.

3. Tænk på fremtiden 
Tænk fremad og kontakt din tillidsmand eller kommunen, før din arbejdsevne ændres drastisk. Det kan være vigtigt, hvis det bliver nødvendigt med for eksempel nedsat tid eller fleksjob i fremtiden, at du har gjort opmærksom på eventuelle problemer tidligt. Hvis du for eksempel går på deltid på grund af diabetes, så få det skrevet ind i din aftale med din arbejdsplads. Du har ret til vejledning på jobcentret om dine muligheder.

Senest opdateret:
19-05-2015
Sideansvarlig
Helen H. Heidemann Redaktør på Diabetes og Behandlerbladet