Leverpostej

Madpakker og pålæg

Leverpostej

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion (ca. 20 g)

100/25

kJ/kcal

Energi

1

g

Kulhydrat

1

g

Fedt

3

g

Protein

5

g

Frugt/grønt pr. stk.

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 950 g

1 bakke champignon (ca. 200 g)
1 tsk. flydende fedtstof
½ tsk. tørret timian
1 løg (ca. 100 g)
250 g svinelever
250 g hakket svinekød med højst 10 % fedt
½ dl hvedemel (ca. 30 g)
½ dl havregryn
1 æg
3 dl skummet- eller minimælk
2 tsk. salt
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. peber

Sådan gør du

Skær champignon i kvarte, og svits dem i fedtstoffet. Krydr dem med timian, og afkøl dem.

Skær løget i mindre stykker. Kør det sammen med de øvrige ingredienser til leverpostejen i en foodprocessor, eller blend det godt sammen.

Kom leverpostejmassen i 2 smurte forme, og bag dem ved 175° C i 45-60 min. på næstnederste ovnrille.

Servering

Server leverpostej lun eller kold til rugbrød.

Tip

Du kan fryse den rå leverpostejmasse og bage den senere. Optø leverpostejen, før du bager den.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.