Kålsalat med korn og laks

Kolde retter

Kålsalat med korn og laks

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1750/415

kJ/kcal

Energi

42

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

26

g

Protein

165

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

½ dl hele hvedekerner (ca. 40 g rå eller 100 g kogt)
vand, evt. bouillon
salt
2 broccolibuketter (ca. 60 g)
1 tynd skive hvidkål (ca. 50 g)
¼ lille rødløg (ca. 15 g)
¼ lille peberfrugt (ca. 30 g) 

 

Dressing
½ dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
2 tsk. sennep efter smag
evt. ¼ tsk. honning eller sukker
salt, peber

 

½ stykke varmrøget laks (ca. 65 g)

evt. 1 spsk. granatæblekerner (ca. 10 g) 

Sådan gør du

Kog hvedekernerne i letsaltet vand eller bouillon efter anvisning på emballagen. Afdryp og køl dem.

Skær broccolibuketterne i mindre stykker, og hæld evt. kogende vand over. Afdryp og afkøl dem.

Snit hvidkålen og rødløget fint. Skær peberfrugten i mindre stykker.

Bland ingredienserne til dressingen, og smag den til.

Fjern skindet fra laksen, og pluk kødet i mindre stykker.

Kom ingredienserne i dit glas i denne rækkefølge: dressing, korn, hvidkål, broccoli og løg, laks, peberfrugt og granatæblekerner.

Luk glasset godt til.

Servering

Server salaten som frokostret - evt. med fuldkornsbrød til.

Variation

Du kan bruge fuldkornsris, fuldkornsbulgur og lignende i stedet for korn.

Spidskål kan erstatte hvidkål.

Tun, røget ørred, røget sild eller makrel kan anvendes i stedet for laks.

Tip

Salaten er hurtig at lave, hvis du har en rest kogte kerner tilovers fra aftensmaden.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.