Andepaté

Kolde retter, Madpakker og pålæg

Andepaté

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. skive

400/90

kJ/kcal

Energi

4

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

11

g

Protein

17

g

Frugt/grønt pr. stk.

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

12 skiver

1 andebryst (ca. 150 g)
2 spsk. portvin (kan udelades)
1 porre (ca. 200 g)
400 g hakket kalvekød med højst 10 % fedt
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
ca. 1½ dl skummet- eller minimælk eller andebouillon
1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
peber

Sådan gør du

Fjern skindet fra andebrystet, og skær det i små tern. Vend evt. andebryststykkerne i portvinen, og lad det trække, mens du tilbereder porrerne. Skær porren i tynde skiver, og hæld kogende vand over. Afdryp porreringene. Bland kalvekød, æg, havregryn, mælk eller bouillon og krydderier.

Tilsæt andebryst og porrer, og rør farsen godt sammen. Fordel farsen i en aflang form ca. 1 l. Bag pateen ved 200⁰ C i ca. 1 time på nederste ovnrille, til den er gennembagt. Afkøl pateen, så er den nemmere at skære i skiver.

Servering

Server andepaté til frokost, f.eks. med rugbrød og rødkålssalat.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.