Benløse fugle og jordskokker

Varme retter

Benløse fugle og jordskokker

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1500/355

kJ/kcal

Energi

26

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

38

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

100 g soltørrede tomater
8 skiver oksekød, f.eks. inderlår (ca. 500 g)
50 g mager bacon, f.eks. backbacon
salt, peber
1 spsk. flydende fedtstof (15 g)
1 lille buket frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
3 skalotteløg (ca. 50 g)
250 g jordskokker
1 laurbærblad
ca. 4 dl vand
3-4 dl skummet- eller minimælk
majsstivelse til jævning
salt, peber
kulør
kødnåle

Sådan gør du

Bank kødskiverne flade. Læg en ½ skive bacon og soltørrede tomater på hvert stykke. Rul dem sammen og luk med kødnåle. Krydr rullerne med salt og peber.

Varm fedtstoffet op og brun kødet på alle sider.

Hak løgene fint. Tilsæt timian, løg og laurbærblad. Tilsæt vand, så kødet lige er dækket. Lad retten stege videre i 40-50 min., til kødet er mørt.

Skræl jordskokker, og skær dem i skiver. Lad dem koge med de sidste 10 min. Tilsæt mælken, og varm den op. Jævn saucen og smag til med salt og peber. Tilsæt kulør.

Servering

Server benløse fugle med kartoffelmos.

Erstat gerne halvdelen af kartoflerne med rodfrugter, f.eks. pastinak eller persillerod, og server grøntsager til.

Alternativ

Gulerødder kan anvendes i stedet for jordskokker.

Tip

Du kan tilsætte flere grøntsager til retten – f.eks. pastinak, selleri eller porre. De giver god smag og mere fylde i retten.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.