Græskarsuppe

Varme retter

Græskarsuppe

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1425/340

kJ/kcal

Energi

41

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

15

g

Protein

275

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 løg (ca. 200 g)

2 fed hvidløg

1 stor hokkaido (ca. 900 g)

2 gulerødder (ca. 130 g)

1 spsk. flydende fedtstof

1 spsk. rød karrypasta

1 liter grøntsagsbouillon

1 lille dåse kokosmælk light (165 ml)

150 g flækkede gule ærter

2 laurbærblade

½-1 spsk. vineddike

salt, peber

 

Pynt
kokosmel

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint. Del hokkaidoen, og fjern kernerne. Behold skrællen på. Skær kødet i tern. Skær gulerødderne i skiver.

Varm fedtstoffet op i en stor gryde, tilsæt karrypasta, og svits derefter løg, hvidløg, gulerødder og hokkaido i et par min.

Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk, gule flækærter og laurbærblade, og lad suppen småkoge i ca. 30-40 min. med låg.

Tag laurbærbladene op.

Blend suppen fint. Smag til med vineddike, salt og peber.

Rist kokosmelet.

Servering

Server græskarsuppe med ristet kokosmel og evt. fuldkornsbrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.