Desserter og kager
Kanelsnegle
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
375/90
kJ/kcal
Energi
13
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
2
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
45
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
50 g flydende margarine
1½ dl skummet- eller minimælk
½ pakke gær (25 g)
¼ tsk. salt
2 spsk. sukker
sødemiddel svarende til 20 g sukker, f.eks. ½ tsk. Perfect Sød
ca. 150 g hvid fuldkornshvedemel
ca. 150 g hvedemel
Fyld
60 g minarine
2 tsk. Perfect Strø
½ spsk. stødt kanel
Sådan gør du
Dej
Varm mælken, til den er håndvarm. Opløs gæren i mælken. Tilsæt margarine, sukker, salt, sødemiddel og mel. Hold lidt af melet tilbage.
Ælt dejen grundigt. Rul den ud på et meldrysset bord ca. 30 x 40 cm.
Fyld
Stryg minarinen udover. Drys sødemiddel og kanel over. Rul dejen sammen til en tyk pølse, og skær den i 2 cm brede skiver med en skarp kniv. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
Stil til hævning ca. 45 min.
Pensl med mælk. Bag midt i ovnen ved 200° C i 12-15 min.
Tip
Skiverne kan med fordel lægges i muffinforme inden hævning, så de bevarer en flot form.