Pebernødder

Desserter og kager

Pebernødder

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. 5 stk.

300/70

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

2

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

60

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

70 stk.

150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
1 knsp. stødt peber
1 knsp. stødt nelliker
½ tsk. stødt kanel
søde- og bagemiddel svarende til 25 g sukker
1 knsp. hjortetaksalt
25 g flydende margarine (ca. ¼ dl)
1 æg
45 g sukker (ca. ½ dl)

Sådan gør du

Bland hvedemel, krydderier, sødemiddel og hjortetaksalt. Tilsæt fedtstoffet til melblandingen.

Pisk æg og sukker sammen til æggesnaps.

Saml melblandingen med æggesnapsen. Stil dejen koldt i ca. 15 min.

Tril dejen i ca. 1 cm tykke stænger, og skær dem i små stykker. Tril dem til kugler. Læg dem på en bageplade, og tryk dem lidt flade.

Bag pebernødderne på midterste ovnrille ved 200° C i ca. 10 min., til de er lysebrune.

Lad småkagerne afkøle på en rist. 

Alternativ

Du kan evt. erstatte halvdelen af hvedemelet med hvid fuldkornshvedemel eller mandelmel.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.