Rabarberkage

Desserter og kager

Rabarberkage

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

500/65

kJ/kcal

Energi

14

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

3

g

Protein

15

g

Frugt/grønt pr. stk.

25

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

4 æg

50 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

50 g flydende margarine

2 dl minimælk

250 g hvedemel (ca. 4 dl)

125 g Perfect Fit eller andet søde- og bagemiddel

3 tsk. bagepulver

 

Fyld

300 g rabarber

1 spsk. sukker

1 tsk. stødt kanel

25 g mandelflager eller -splitter

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker. Rør margarine og mælk i, mens der piskes.

Bland mel, sødemiddel og bagepulver, sigt det i dejen, og rør det sammen. Hæld dejen i en smurt lille bradepande ca. 22 x 30 cm.

Skyl rabarberne, snit dem i ca. 1 cm. stykker, og fordel dem på dejen. Drys sukker, kanel og mandelflager over.

Bag kagen ved 200° C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.

Servering

Server rabarberkage som dessert, evt. med en kugle is, eller som sødt mellemmåltid til kaffen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.