Fasanbryst på grøntsagsbund

Varme retter

Fasanbryst på grøntsagsbund

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1750/420

kJ/kcal

Energi

18

g

Kulhydrat

20

g

Fedt

37

g

Protein

230

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2-4 brystfileter af fasan (ca. 400 g)
1½ spsk. sennep, gerne grovkornet
1 tsk. brun farin
4 skiver lufttørret skinke
salt, peber

 

Bund
2 løg (ca. 200 g)
1 lille hokkaidogræskar (ca. 480 g)
20 rosenkål (ca. 250 g)
40 g hasselnødder (ca. ¾ dl)
6-7 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
peber

 

Marinade
½ citron
2 spsk. sennep, gerne grovkornet
2 spsk. olie
3 spsk. vand

Sådan gør du

Fjern skind og evt. sener fra kødet. Halver brystfileterne, hvis de er store. Rør sennep og farin sammen, og smør det på kødet. Drys med salt og peber. Pak kødet ind i en skive skinke.

Skær løgene i tynde både. Halver græskarret, og fjern kernerne. Skær det i mindre stykker med skallen på.
Skær rosenkålene i halve. Bland grøntsager, nødder og timian i et ovnfast fad.

Pres den halve citron, og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld den over grøntsagerne. Tilbered grøntsagerne ved 200⁰ C i ca. 10 min. på næstnederste ovnrille.

Læg fasanbrysterne i fadet, og steg videre i ca. 25 min., til kød og grøntsager er møre.

Servering

Server retten f.eks. med hasselbackkartofler eller tilføj ekstra grøntsager til bunden, og spis dem som tilbehør.

Variation

Du kan anvende bryst af vildand, and eller evt. kylling i stedet for fasanbrystfilet.

Erstat evt. timian med rosmarin eller estragon.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.