Det grønne landkøkken

Video: Sådan laver du rosenkålssalat [1:32 min]

I videoen øverst på siden viser vi, hvordan du laver rosenkålssalat. Opskriften er en af de 30 lækre grøntsagsretter, som du finder i Diabetesforeningens nye kogebog Det Grønne Landkøkken.
Herunder får du opskriften:

Ingredienser:

  • 20 store rosenkål (ca. 500 g)
  • 2 tsk. olie
  • 1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
  • 1 æble (ca. 110 g)
  • 10 vindruer (ca. 50 g)

Marinade:

  • 1 citron
  • 2 tsk. olie
  • salt, peber

Pynt:

  • 6 valnødder (ca. 25 g)

Fremgangsmåde:

  • Pil de yderste blade af rosenkålene, og halver dernæst kålene. 
  • Svits dem i et par minutter i olien, til de har fået lidt farve, og tag dem af varmen.
  • Skær peberfrugten i tynde strimler.
  • Skær æblet i tynde både, og halver vindruerne.
  • Pres saften af citronen, og rør den sammen med olie, salt og peber.
  • Bland marinaden sammen med grøntsager og frugt.
  • Hak valnødderne groft, og fordel dem i salaten inden servering.

Servering:

Server salaten til kød, fisk og fjerkræ.

Pr. person:

Energi: 775 kJ, Kulhydrat: 14 g, Fedt: 9 g, Kulhydrat pr. 100 g: 6 g.

Ny kogebog med 30 lækre grøntsagsretter

I Diabetesforeningens nyeste kogebog 'Det Grønne Landkøkken' kommer du på en rejse blandt alle årstidernes lækre og velsmagende grøntsager. I kogebogen får du 30 inspirerende opskrifter på appetitvækkende grøntsags-og tilbehørsretter, som alle kan serveres til den varme mad.

I kogebogen får du opskrifter på bl. a. grønkålssalat med mormordressing, bagte gulerødder med mandelpesto, grøntsagsbiks med svampe, løgcreme, blomkålspie, grøntsagschips og meget mere.

Bogen er udarbejdet af Diabetesforeningens diætister Lisa Heidi Witt og Susanne Elman Pedersen. 

Groennekoekken




Det Grønne Landkøkken

Medlemspris: 50 kr.
Ikke-medlemspris: 60 kr. 

Køb bogen her




Kan du ikke vente med at komme i gang med de grønne retter, får du herunder nogle lækre grøntsagsretter med blandt andet selleri, rødkål og grønkål. God fornøjelse!