MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Mangler du forsøgspersoner til et diabetesforsøg?

Ønsker du at annoncere for rekruttering af forsøgspersoner inden for diabetesforsøg, kan du gøre det på dette site.

Diabetesforeningen tilbyder et gratis alternativ til dagblade og andre annonceringsmuligheder. Desuden tilbyder vi en målrettet annoncering, da de besøgende på vores hjemmeside enten selv har diabetes eller er pårørende. 

Indsend forsøg til os

Inden du indsender forsøget, er det vigtigt, at både forsøget og annonceringen af forsøget er godkendt. Læs herunder, hvordan du får godkendt disse.

Godkendelse og anmeldelse af et forsøg

Er du forsker og ønsker at oprette en annonce for et forsøg, skal forsøget først og fremmest være relevant for mennesker med diabetes. Derudover skal forsøget være registreret og godkendt hos Den Videnskabsetiske Komité. Derudover skal lægemiddelforsøg også godkendes af Sundhedsstyrelsen. 

I nedenstående link kan du nederst på siden hente en vejledning i anmeldelse af forsøget og en elektronisk anmeldelsesblanket. Desuden kan du læse om anmeldelse og godkendelse hos de enkelte regionale komiteer ved at vælge en region i højre kolonne. 

Læs om hvordan du anmelder et forsøg

Oprettelse af annonce for godkendte forsøg på diabetesforsøg.dk

Er dit forsøg godkendt, og ønsker du at oprette en annonce på diabetesforsøg.dk, skal der anmeldes en tillægsprotokol. Tillægsprotokollen skal anmeldes til Den Videnskabsetiske Komité, som oprindeligt har godkendt forsøget.

OBS: Det er forskers ansvar at få godkendt annonceteksten af Den Videnskabsetiske Komité.

Anmeldelse af tillægsprotokol

Tillægsprotokollen skal blandt andet indeholde materiale til annonceringen. Annoncen på diabetesforsøg.dk har samme layout som den registreringsblanket, du ved annonceringen skal sende til os. Vi retter som udgangspunkt ikke i teksten, og den bør derfor være skrevet forståeligt med så få fagudtryk som muligt.

Se registreringsblanketten til annoncering

Når vi går i gang med at bearbejde din registrering, vil du modtage en kvittering for registreringen af forsøget. 

På blanketten kan du vælge at angive en periode for, hvor lang tid du ønsker at rekruttere forsøgspersoner, og dermed i hvor lang tid annoncen skal være aktiv på vores hjemmeside.

Vi sletter annoncen ved rekrutteringsafslutning, så du ikke længere modtager henvendelser vedr. forsøget. Hvis du vælger ikke at udfylde feltet, vil du blive kontaktet af os løbende for at få information om annoncens status.  

Vil du vide mere, eller har du spørgsmål til registreringen af et forsøg, er du velkommen til at skrive en mail til: webredaktion@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes