MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Stor donation til børn med diabetes

28. marts 2011 Tilbage

Overskuddet fra sangeren Flemming Bamse Jørgensens mindekoncert blev fredag fordelt til Diabetesforeningen og børnekræftafdelingen på Skejby Sygehus. Dorthe Lund Pedersen fra Børnefamiliegruppen i Region Midtjylland tog rørt imod pengene på vegne af Diabetesforeningen.

Af Michael Korsbæk, journalist i Diabetesforeningen

Den folkekære sanger Flemming Bamse Jørgensen gik bort nytårsaften. Den ærkeaarhusianske entertainer havde meget fokus på at hjælpe syge børn, og fredag kunne hans efterladte fortsætte det fokus ved at donere overskuddet fra februars mindekoncert til Diabetesforeningen og børnekræftafdelingen på Skejby Sygehus.

Dorthe Lund Pedersen fra Børnefamiliegruppen i Region Midtjylland modtog den store check på 251.867 kroner til arbejdet med diabetesramte børn.

Hun sagde efter overdragelsen:

- Jeg sidder tilbage med en fantastisk dejlig følelse i maven efter at have modtaget den store check fra Bamses mindekoncert. Jeg er mere end glad på mine diabetesbørn og Diabetesforeningens vegne, at Bamse havde valgt at sætte diabetes på landkortet. Vi har i vores børnefamiliegruppe turdet drømme lidt større drømme, end vi ellers ville have gjort til fordel for vores børn med diabetes, og give dem en oplevelse for livet. Takket være Bamse.

Uvurderlig støtte

Allerede for to år siden blev arbejdet med børn med diabetes i Region Midtjylland betænkt af Flemming Bamse Jørgensen, da han vandt sangkonkurrencen All Stars og gav gevinsten til netop arbejdet med børn med diabetes. Børnefamiliegruppen i Region Midtjylland vil bruge pengene til udflugter i ind- og udland og til at gøre endnu mere for at støtte børn med diabetes og deres familier.

Diabetesforeningens formand, professor Allan Flyvbjerg:

- Vi er meget taknemmelige over, at Bamses efterladte lod Diabetesforeningen få del i overskuddet fra mindekoncerten. Diabetessagen stod Bamse nær både på det personlige plan og som sag, hvilket foreningen også fik at mærke, da Bamse vandt sangkonkurrencen All Stars. Både dengang og nu gives der en uvurderlig støtte til børn med diabetes, der har brug for hjælp, og det takker Diabetesforeningen for, siger han.

Også Diabetesforeningens administrerende direktør, Henrik Nedergaard, glæder sig over alle de initiativer til gavn for børn med diabetes, som donationen kan bruges til:

- Donationen fra Bamses mindekoncert vil komme mange børn med diabetes til gode, og derfor er Diabetesforeningen dybt taknemmelig for støtten. Foreningen blev i sin tid stiftet med omsorgen for børnene for øje, og det fokus er blevet videreført siden blandt andet med den årlige landsindsamling Støt Børn med Diabetes. Donationen fra Bamse vil være et markant bidrag til det vigtige arbejde med børn med diabetes, som foreningen prioriterer meget højt, siger Henrik Nedergaard.

Diabetesforeningens næste landsindsamling, Støt Børn med Diabetes, foregår søndag den 29. maj.

Læs reportager og se fotos fra overdragelsen på:

BT's hjemmeside

Aarhus Stiftstidendes hjemmeside

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes