MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Allan Flyvbjerg i spidsen for Steno Diabetes Center Copenhagen

31. august 2016 Tilbage

Den tidligere formand for Diabetesforeningen, professor Allan Flyvbjerg, bliver den første direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen. Diabetesforeningen glæder sig til samarbejdet.

En international kapacitet på diabetesområdet med indgående kendskab til forskning og behandling og med et skarpt blik for patienternes behov.

Sådan beskriver administrerende direktør Henrik Nedergaard, Diabetesforeningen, den nuværende sundhedsdekan fra Aarhus Universitet, professor Allan Flyvbjerg, som 1. oktober tiltræder stillingen som direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen – det kommende regionale diabetescenter i Region Hovedstaden.

Store resultater

Henrik Nedergaard kender Allan Flyvbjerg særdeles godt: Den 57-årige centerdirektør var formand for Diabetesforeningen i 11 år:

Henrik Nedergaard

Henrik Nedergaard glæder sig til samarbejdet med det kommende regionale diabetescenter.

- I sin tid som formand for Diabetesforeningen opnåede Diabetesforeningen store resultater til gavn for alle med diabetes, fik sat diabetessagen på samfundets dagsorden og rykkede afgørende ved behandlingen ved at være med til at skabe den første nationale handleplan for diabetes i 2003. Med Allan Flyvbjerg ved roret får det kommende diabetescenter endnu bedre muligheder for at opfylde de store ambitioner om at gøre det bedre for alle med diabetes i Region Hovedstaden, siger Henrik Nedergaard.

Diabetesforeningen ønsker den tidligere formand til lykke med udnævnelsen:

-  Vi glæder os til samarbejdet med Steno Diabetes Center Copenhagen og Allan Flyvbjerg om at gøre det bedre for alle med diabetes og deres pårørende i Region Hovedstaden. Jeg er sikker på, at vi er enige om, at patienterne og deres behov skal sættes i centrum som en vigtig del af det løft, som diabetescentret skal give for behandling, forskning og forebyggelse, siger Henrik Nedergaard.

Historisk mulighed

Allan Flyvbjerg ser frem til at møde samarbejdspartnere, medarbejdere og ikke mindst repræsentanter for patienterne, siger han i en pressemeddelelse:

Allan _Flyvbjerg _LK_11

Allan Flyvbjerg tiltræder som centerdirektør 1. oktober. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet.

- Nu handler det om at lytte og inddrage og i fællesskab få det maksimale ud af denne historiske mulighed for at gøre det endnu bedre for personer og familier, der er ramt af diabetes, siger Allan Flyvbjerg.

Allan Flyvbjerg har en imponerede videnskabelig og ledelsesmæssig karriere bag sig, før han den 1. oktober tiltræder som direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen. Han har stået bag op imod 600 videnskabelige publikationer om diabetes og følgesygdomme og har modtaget adskillige vigtige internationale priser for sit bidrag til diabetesforskningen.

Hans baggrund som professor, overlæge og formand for Diabetesforeningen frem til 2011 og senest som dekan for det sundhedsvidenskabelige fakultet ved Aarhus Universitet har fået et enstemmigt indstillingsudvalg i Region Hovedstaden til at indstille ham til direktørstillingen.

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes