MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Diabetesforeningen og Dansk Golf Union udvider samarbejdet

02. december 2016 Tilbage

De to foreninger har indgået en samarbejdsaftale for de næste tre år. Her er der fælles fokus på blandt andet at få flere med diabetes til at spille golf og forske i sundhedseffekten af at dyrke golf regelmæssigt.  

Diabetesforeningen og Dansk Golf Union (DGU) har fokus på et fælles strategisk mål om skabe større opmærksomhed om, at golf er en god aktivitet til at fungere som sundheds- og forebyggende indsats.

Lars Rosenquist, der har type 1-diabetes, testede golf som motionsform for Diabetesforeningens medlemsblad, der udkom i september 2014. Læs, hvordan testen gik i linket nederst i denne artikel. Foto: Claus Bjørn Larsen.

I løbet af 2016 har de to foreninger arbejdet sammen i forbindelse med DGU’s store rekrutteringsaktivitet, Golfens Dag, i april og ved Diabetesforeningens årlige landsindsamling i juni. Erfaringerne herfra har været så gode, at de foreninger nu laver en decideret samarbejdsaftale, der løber fra 2017 til 2020.

Påvisning af sundhedseffekten ved golf

Samarbejdsaftalen indebærer blandet andet, at de to foreninger ønsker at opnå funding til at kunne gennemføre et evidensbaseret forskningsprojekt blandt mennesker med type 2-diabetes, for at påvise sundhedseffekten af at dyrke golf regelmæssigt.

Henrik _156 

Administrerende direktør i Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard.

- Det er velkendt, at motion medvirker til et bedre liv – både når man har type 2-diabetes, og hvis man gerne vil forebygge at få sygdommen. Derfor er vi meget interesserede i at indgå i et partnerskab, hvor vi får afprøvet om en skånsom motionsform som golf, har en positiv sundhedseffekt for mennesker med type 2-diabetes. Samtidig kan samarbejdet være med til at rejse flere penge til diabetessagen, som er nødvendigt for en privat organisation som vores, siger Henrik Nedergaard, administrerende direktør i Diabetesforeningen.

Flere med diabetes skal spille golf

Samarbejdsaftalen indeholder også et konkret initiativ til i 2017 at få etableret to hold af 15 mennesker med diabetes, som dyrker golf regelmæssigt. Både DGU og Diabetesforeningen vil søge puljer, fonde og udvalgte sponsorer for at kunne udbrede tilbuddet med et særligt diabetes-hold til flere klubber i 2018.

- En del studier viser, at golfsporten har en stor sundhedsmæssig effekt. Vi glæder os derfor til at teste sundhedseffekten ved at spille golf under danske forhold ved at give en række af mennesker med type 2-diabetes mulighed for at prøve vores sport. Samtidig glæder vi os over samarbejdet med Diabetesforeningen forhåbentlig også kan udvides til at flere golfklubber laver lokale samarbejder med den lokale afdeling af Diabetesforeningen, siger Morten Backhausen 

Derudover er det aftalt, at DGU i forbindelse med Diabetesforeningens landsindsamling hjælper med at samle penge ind til fordel for børn med type 1-diabetes ved at mobilisere sine klubber og deres medlemmer til at samle ind. Samtidig hjælper Diabetesforeningen med at opspore og finde personer blandt DGU’s medlemmer som har risiko for at have type 2-diabetes uden at vide det, eller have forstadier til sygdommen.

Af Jacob Gyldenløve Aaen, jga@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes