BLIV MEDLEM

Diabetesforeningen udgiver bog om mandemad og motion

15. november 2016 Tilbage

Så er der inspiration til mænd, der gerne vil have sundere vaner i hverdagen. En ny pixibog fra Diabetesforeningen er spækket med opskrifter på mandemad og motion målrettet mænd – kvinder må dog godt kigge med.

Opskrifter på lækker og sund mad og inspiration til motion er normalt noget, der er målrettet og skrevet til kvinder. Det forsøger Diabetesforeningen nu at gøre op med. SÅDAN MAND! er titlen på foreningens nye pixibog, der udelukkende er målrettet mænd.

Saadanmand

Sådan ser forsiden af Diabetesforeningens nye pixibog til mænd ud.

Bogen indeholder gode og lette råd om indkøb, sammensætning af madpakker og opskrifter på lækker, sund og nem mande-mad. Der er også inspiration til forskellige former for motion, som sætter gang i konditionen og giver stærkere muskler – og som ikke koster en masse penge eller kræver en masse udstyr.

Lotte _sehested _156px

Lotte Sehested er projektleder i Diabetesforeningen.

- Der mangler generelt information og inspiration om sunde vaner målrettet mænd. Derfor må mænd ofte høre på kvinder, der synes, at de skal gøre tingene på en bestemt måde, spise flere grønsager, komme op ad sofaen osv. Diabetesforeningen har nu lavet en bog til mændene, så de kan lade sig inspirere af andre mænd og selv bestemme, hvordan de vil arbejde på at få en sundere hverdag, siger Lotte Sehested, projektleder i Diabetesforeningen.

Hun understreger, at bogen med fordel kan bruges af alle typer mænd, som gerne vil leve og spise lidt sundere – uanset om de har type 2-diabetes, er i risiko for at udvikle diagnosen, eller slet ikke har diagnosen. Derudover er kvinder selvfølgelig velkomne til at kigge med.

Skal kunne se sig selv

Om Energi Til Livet

  • Diabetesforeningen, rådgivningsvirksomheden ALECTIA samt konsulentfirmaet Habitmanager gennemfører projektet ”Energi Til Livet” fra efteråret 2015 til udgangen af 2017.
  • Medarbejdere med kort eller ingen uddannelse på en række virksomheder rundt om i landet bliver tilbudt et sundhedstjek for at finde ud af, om de er i risiko for at udvikle type 2-diabetes, KOL og/eller hjertekarsygdom.
  • Medarbejdere får blandt andet målt blodsukker og blodtryk, gennemfører konditest og får individuel coaching i forhold til resultatet på de målinger, der fortages.
  • Efter sundhedstjekket bliver Diabetesforeningens opsporingspakke udleveret til de medarbejdere, der skønnes at være i risiko. Pakken består af en anerkendt risikotest, som deltagerne kan give videre til deres pårørende, og diverse informationsmateriale bl.a. en folder om forebyggelse af type 2-diabetes, arvelighed, råd om motion og sund mad, samt værktøjer til livsstilsændringer.
  • I alt er deltager 10 virksomheder fordelt over hele landet. Når projektet er afsluttet i 2017 vil 1.440 personer have gennemgået et sundhedstjek.
  • ”Energi Til Livet” er støttet økonomisk med midler fra Sundhedsstyrelsen.

Bogen er udviklet i forbindelse med projektet ”Energi Til Livet”, hvor medarbejdere på en række virksomheder, hvis ansatte primært er mænd med ingen eller kort uddannelse, rundt om i landet gennemgår sundhedstjek for at finde ud af, om de er i risiko for at udvikle type 2-diabetes, KOL og/eller hjertekarsygdom.

- Det er vigtigt for os, at mændene kan se sig selv i bogen, så de får lyst til at kigge i den og lade sig inspirere. Derfor er modellen i bogen for eksempel en mand. Det er kokken Casper Harboe, som har stået for udvikling og styling  af de opskrifter, som bliver vist. Og så er det er mandlige fotografer, der har stået for alle optagelserne, forklarer Lotte Sehested.

Forum For Mænds Sundhed, der blandt andet arbejder for at skabe sundhedstilbud, der passer bedre til mænd, har været med som inspirationskilde i det tidlige arbejde med bogen.

Køb bogen nu

SÅDAN MAND vil i den sidste halvdel af projekt "Energi Til Livet", blive uddelt i de inspirationspakker, som deltagerne i projektet får udleveret ved det første sundhedstjek, de er igennem.

Desuden vil deltagerne på Diabetesforeningens årlige fagkonference for behandlere og andre fagpersoner, Diabetes Update, den 21. november hver få et eksemplar med hjem.

Det er muligt, at købe bogen i Diabetesforeningens netbutik for 25 kr. for medlemmer og 35 kr. for andre.

Af Jacob Gyldenløve Aaen, jga@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes