MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Motionscykelløb for kvinder sætter fokus på kampen mod diabetes

29. marts 2017 Tilbage

Lørdag d. 17. juni køres det første Giro Della Donna. Løbet er udelukkende for kvinder. Ved at cykle med i løbet donerer man en del af startgebyret til Diabetesforeningens arbejde.

Giro Della Donna er navnet på et nyt motionscykelløb kun for kvinder. Lørdag den 17. juni bliver løbet afviklet på to forskellige ruter i naturskønne omgivelser vest for København med start og mål i Ballerup.

Folkene bag Giro Della Donna har etablereret et samarbejde med Diabetesforeningen, så alle ryttere yder et beløb til kampen mod diabetes via deres startgebyr. Vælger man den lange rute, går der 50 kroner til Diabetesforeningens arbejde, mens ryttere, der cykler den korte rute, donerer 25 kroner.

I Diabetesforeningen er man rigtig glad for samarbejdet, da der er en direkte sammenhæng mellem kost, motion og type 2-diabetes.

Søren Biune er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.
Søren Biune er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

- 200.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det, og 750.000 har forstadier til sygdommen. Det er afgørende med mere opmærksomhed om diabetes, så flere kan blive bevidst om deres diabetesrisiko og komme i behandling. Derfor er vi rigtig glade for, at rytterne i Giro Delle Donna støtter Diabetesforeningens kamp mod diabetes, siger Søren Biune, chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.    

Tilmeld dig nu

I Giro Della Donna er der to natursmukke ruter, hvor rytterne for det meste kører væk fra den øvrige trafik. Der er en rute på 49 km med et enkelt depot, og der er en distance på 85 km med to depoter. Det koster 190 kroner at tilmelde sig den korte rute, mens den lange rute koster 360 kroner.

- Vi ser frem til en spændende lørdag, hvor pigernes egen ”rugbrødsmotor” bestemmer farten. Der er plads til alle slags ryttere – både de der vil cykle hurtigt og konkurrere mod hinanden, og så de der vil følges ad i et mere roligt tempo. Vigtigst er, at alle nyder turen på deres egen måde og får en god dag, siger initiativtager til løbet, Mogens Gamst, der igennem 17-år har stået for motionsløbet Århus-København.  

De praktiske oplysninger findes på hjemmeside: www.girodelladonna.dk.

Tilmelding til løbet sker her.

Af Jacob Gyldenløve Aaen, jga@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes