MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Prins Joachim arbejder for diabetessagen

29. december 2017 Tilbage

H.K.H. Prins Joachim har i 25 år gjort en stor indsats som protektor for Diabetesforeningen. Prinsens interesse og engagement har gavnlig betydning for diabetessagen, mener Diabetesforeningen.

Da TV2 forleden sendte en ny dokumentarfilm om Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, viste han en personlig og åbenhjertig side af sig selv. Filmen kan være med til at give den brede offentlighed et nærmere kendskab til den vidende og empatiske person, Diabetesforeningen kender Prins Joachim som i hans 25 år lange engagement som protektor.

Prins Joachim har de seneste ti år uddelt Diabetesforeningens Forskningslegat. Her taler han til overrækkelsen på Verdens Diabetesdag den 14. november 2017. Foto: Claus Bjørn Larsen

Både Diabetesforeningens formand Truels Schultz og administrerende direktør Henrik Nedergaard roser Prins Joachims involvering i diabetessagen:

- Vi kender Prins Joachim som en solid støtte for Diabetesforeningen som protektor. Han deltager aktivt, når vi for eksempel uddeler forskningslegater til unge talenter og sætter fokus på udfordringen fra diabetes ved stærke taler, som da vi for nogle år siden holdt European Diabetes Leadership Forum i både København og Bruxelles. Ved disse og andre lejligheder ser vi Prinsens oprigtige engagement, og det har stor betydning for vores arbejde og dermed for mennesker med diabetes og deres pårørende, siger Truels Schultz:

- Vi er meget glade for, at Prinsen bruger sin tid og energi på at arbejde for diabetessagen.

At det spiller en rolle, at Prins Joachim som protektor deltager i Diabetesforeningens vigtige arrangementer, kan mærkes direkte ved overrækkelsen af Diabetesforeningens Forskningslegat, som Prinsen personligt har overrakt de seneste ti år. De unge forskertalenter møder hver gang en engageret og vidende protektor, som spørger ind til diabetesforskningens fremtid og potentiale.

På samme måde deltog Prins Joachim i repræsentantskabsmødet i foreningens 75 års jubilæumsår i 2015 og holdt i den forbindelse en stærk og personlig tale til Diabetesforeningens frivillige og samarbejdspartnere.

Diabetesforeningen glæder sig over, at Prins Joachim for nylig i et interview med medlemsbladet diabetes har bekræftet, at han fortsat ønsker at spille den væsentlige rolle som protektor for foreningen, som han har gjort i 25 år.

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes