MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Tidligere legatmodtager skal finde bedre behandling af type 2-diabetes

24. februar 2017 Tilbage

Esben Søndergaard, som i 2014 fik Diabetesforeningens Forskningslegat, har fået tre store bevillinger på i alt 1,7 millioner kroner til sin forskning.

Læge, ph.d., post.doc. Esben Søndergaard skal forske i en målrettet behandling af type 2-diabetes, som reducerer de alvorlige følgesygdomme, der kan ramme nyrer og hjerte. Det skal ske ved at granske effekterne af medicintypen SGLT-2-hæmmere, som er en af de nyeste typer af medicin til behandling af type 2-diabetes.

Esben Søndergaard fik Diabetesforeningens Forskningslegat 2014. Foto: Claus Bjørn Larsen

Esben Søndergaard har netop modtaget i alt 1,7 millioner kroner til sin forskning på Aarhus Universitetshospital. Millionstøtten er fordelt på tre forskellige donorer, nemlig 368.482 kr. fra Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond. 383.705 kr. fra Det Frie Forskningsråd og 968.543 kr. fra Novo Nordisk Fonden.

Med bevillingen til Esben Søndergaard har to af de tre legatmodtagere fra uddelingen af Diabetesforeningens Forskningslegat 2014 netop modtaget millionstøtte til deres forskning, da Jakob Appel Østergaard i begyndelsen af februar også modtog stor økonomisk opbakning til sin forskning.

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes