MIT DIABETESBLIV MEDLEM

’Årets Fod 2018’ går til Steno Diabetes Center Copenhagen

24. september 2018 Tilbage

Steno Diabetes Center Copenhagen modtager hæderspris fra Danske Fodterapeuter for sit arbejde med at forebygge diabetisk fodsår og nedsætte antallet af amputationer.

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) modtager prisen ’Årets Fod 2018’ for at stå i spidsen for at implementere en model, der hvert år redder mange diabetesfødder.

Medarbejdere fra Steno Diabetes Center Copenhagen med det synlige bevis for 'Årets Fod 2018' - nemlig et unikt kunstværk skabt af glaspusteren Nanna Backhaus Brown fra Glassmedjen i Hundested.

Danske Fodterapeuter, der uddeler hæderen, skriver i en pressemeddelelse, at SDCC blandt andet også får prisen for at have set værdien i at have tværfaglige teams, hvor fodterapeuter er en obligatorisk faggruppe sammen med blandt andre diabeteslæger, ortopædkirurger og sygeplejersker. Det er en model, der har sænket antallet af amputationer på SDCC med 80 procent, og som nu rulles ud i hele Region Hovedstaden, og som forventes at danne model for lignende tiltag i de øvrige fire regioner via de nye Steno Diabetes Centre.

- Diabetes Center Copenhagen har med deres tværfaglige teams, akuttider, drop-in service og behandlingsmål inden for 24 timer, sat en ny standard for behandlingen af fodsår i Danmark. Centeret står som en inspirationskilde for de øvrige hospitaler, og har været medvirkende til, at f.eks. Bornholm nu også har fået en fodklinik på hospitalet, siger Tina Christensen, formand for Danske Fodterapeuter.

Stolt centerdirektør

På Steno Diabetes Center Copenhagen er centerdirektør Allan Flyvbjerg meget glad og stolt over at få prisen 'Årets Fod'.

- Vi er utrolig stolte over at få denne anerkendelse af indsatsen fra vores team i Fodklinikken. Teamet har gjort noget ved dét, man har talt om i mange år: nemlig at mindske risikoen for fodsår og amputation for personer med diabetes. Via deres indsats har vi undgået amputationer, og vi har dokumentation for, at en tværfaglig, systematisk og hurtig indsats virker. Vi vurderer, at man på landsplan vil kunne spare op mod 400 ben-amputationer om året, siger Allan Flyvbjerg.

Årets Fod uddeles hvert år af Danske Fodterapeuter og går til en person eller en organisation. Modtageren af Årets Fod skal i løbet af året, eller gennem en længere årrække, have sat fokus på foden eller fødder som emne. Det kunne f.eks. være gennem sit erhverv som udøver, eller som fortaler for emner der har indflydelse på fødder eller fodsundhed.

Tidligere modtagere af prisen Årets Fod

  • 2017: Bodil Kornerup og Per Seerup Knudsen, Socialdemokratiet i Region Hovedstaden
  • 2016: Mette Abildgaard, gruppeformand, Det Konservative Folkeparti
  • 2015: Klaus Kirketerp, overlæge, Copenhagen Wound Healing Center
  • 2014: Region Syddanmark
  • 2013: Johnny Frøkjær, overlæge, Odense Universitetshospital
  • 2012: Peter Lotinga, medlem af Slagelse Byråd
  • 2011: Finn Bojsen-Møller, lektor, dr.med.

Redigeret af Jacob Gyldenløve Aaen, jga@diabetes.dk

Foto: Jørgen True.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes