MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Diabetesforeningen og RetNemt går sammen i kampen mod type 2-diabetes

03. september 2018 Tilbage

Salg af sunde måltidskasser leveret til døren skal være med til at rejse flest mulige penge til forebyggelse af type 2-diabetes. Diabetesforeningen og firmaet bag måltidskasserne har netop indgået et samarbejde, der styrker kampen mod diabetes.

Forebyggelsen af type 2-diabetes er et af Diabetesforeningens fokusområder. Derfor giver det god mening, at Diabetesforeningen går sammen med firmaet RetNemt Måltidskasser, der udvikler og sælger sunde måltidskasser.


Man regner med at cirka 80 % af dem, der får type 2-diabetes, er overvægtige. Ofte er det en usund livsstil med overvægt og/eller for lidt motion, der er udslagsgivende for, om man udvikler sygdommen. Sunde madvaner er derfor et vigtigt skridt på vejen til at forebygge type 2-diabetes, forklarer klinisk diætist i Diabetesforeningen, Lisa Heidi Witt.

- Der er en dokumenteret sammenhæng mellem kost, motion og forebyggelsen af type 2-diabetes. De fleste ved jo ofte godt, at de bør spise sundere, men i en travl hverdag med job, børn og fritidsaktiviteter, har man måske ikke altid tiden og overskuddet til at træffe de sunde valg. Derfor kan måltidskasserne fra RetNemt være en god og nem måde at skrue et sundt måltid sammen på, når hverdagen buldrer derudaf, siger Lisa Heidi Witt. 

Tredobbelt ’win-samarbedje’

Tilmeld dig nu!

Som medlem af Diabetesforeningen får du LIGE NU 20 % rabat de første 2 gange, du bestiller måltidskasser. Du sparer derfor op til 492,-.

Det er helt uforpligtende, og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

Læs mere og tilmeld dig her.  

Samarbejdet mellem Diabetesforeningen og RetNemt, der ind til videre strækker sig til udgangen af 2021, betyder, at Diabetesforeningen får en donation, hver gang et af foreningens medlemmer køber en måltidskasse. Samtidig får medlemmerne, hvis de er nye abonnenter hos RetNemt, rabat på måltidskasserne i en introduktionsperiode.

Hos RetNemt er administrerende direktør, Klaus Toft, glad for samarbejdet med Diabetesforeningen:

- Det er jo et perfekt tredobbelt ’win-samarbejde’ – mennesker med diabetes får hjælp til den sunde kost, Diabetesforeningen får bidrag til sit arbejde, og RetNemt får udbredt de sunde måltidskasser endnu mere, siger han.

Flere får type 2-diabetes

Danmarks Folkesundhedsinstituts fremskrivning viser, at der i 2030 vil være 430.000 danskere med type 2-diabetes.

Derudover skønnes det, at 60.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det, og 300.000 har forstadier til sygdommen. Type 2-diabetes er meget arveligt. Der er ikke kun tale om den genetiske arv, men også om den livsstil og de livsvilkår vi "arver" fra vores forældre. Derfor kan sygdommen dels forebygges gennem sunde kost- og motionsvaner.

Af Jacob Gyldenløve Aaen, jga@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes