MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Stor succes med Rock the Cure

26. november 2018 Tilbage

Diabetesforeningen var for første gang vært for fundraising-arrangementet Rock the Cure på Verdens Diabetesdag den 14. november 2018 til fordel for forskning og Diabetesforeningens arbejde med børn med diabetes. På aftenen blev der samlet godt én million kroner ind.


Blandt de 230 særligt indbudte til Rock the Cure var landsholdslegenden Peter Schmeichel og skuespiller Mads Mikkelsen. Og på scenen stod bl.a. Thomas Helmig, Lis Sørensen og Sko & Torp, der spillede for den gode sag [02:09]

230 festklædte og særligt indbudte gæster deltog i Rock the Cure i Moltkes Palæ i København på Verdens Diabetesdag. Ugebladene var også mødt op for at rapportere fra den røde løber, hvor kendte danskere som landsholdslegenden, målmand Peter Schmeichel og verdensstjernen, skuespiller Mads Mikkelsen mødte op for at støtte op om Diabetesforeningens arbejde med børn med diabetes.

Thomas Helmig var blandt de mange kunstnere, der stillede op og spillede for den gode sag til Rock the Cure 2018.

Stor opbakning

Det store fundraising-arrangement løb i år af stabelen for 10. gang, men det var første gang med Diabetesforeningen som vært, fordi den tidligere arrangør, den amerikanske forskningsfond JDRF, har lukket sine aktiviteter i Danmark.

Diabetesforeningen glæder sig over den fantastiske opbakning til Rock the Cure:

- Det er dejligt at se den interesse og velvillighed, som alle de involverede stiller op med. Engagementet fra både kunstnerne på scenen og de mennesker, som havde valgt at støtte op om sagen ved at deltage, er noget, som gør en forskel. Både i overført betydning som en støtte til sagen og konkret, fordi aftenens overskud giver os mulighed for at gøre mere for børn med diabetes, siger Diabetesforeningens formand Truels Schultz.

Vigtig sag

Manden bag projektet er den tidligere fodboldspiller Michael Manniche, der har arrangeret Rock the Cure i alle ti år. Michael Manniche har selv diabetes tæt inde på livet, fordi hans datter har type 1-diabetes:

- Det betyder meget, at der bliver sat fokus på type 1-diabetes, lige adgang til god behandling og forskning. Derfor er jeg utrolig taknemmelig over, at så mange store kunstnere bakker op ved at deltage og spille for den gode sag. Det betyder alt, siger Michael Manniche.

Den flotte sal i Moltkes Palæ i København var fyldt med glade og festklædte deltagere, der var mødt frem for at feste, høre eksklusive koncerter og bidrage til Diabetesforeningens arbejde med børn med diabetes.

Aftenen bød på lotteri, auktioner og koncerter med landskendte kunstnere som blandt andre Thomas Helmig, Lis Sørensen og Sko & Torp underholder bakket op af The Antonelli Orchestra, som mange nok kender som husorkester i tv-programmet Vild med dans.

Kunstnerne, konferencier Michael Carøe og auktionarius Camilla Miehe-Renard stillede gratis op for at støtte den gode sag.

Overskuddet fra aftenen går til Diabetesforeningens arbejde med børn med type 1-diabetes; forskning, lige adgang til behandling og teknologi samt støtte til familier, der har et barn med diabetes.


Formand for Diabetesforeningen Truels Schultz og Alberte Kruse, der selv har type 1-diabetes, var begge talere ved Rock the Cure. Hør om deres oplevelse [03:08]

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Fotos og film: Andreas Braamunk Møller

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes