MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Diabetesprofessor får stor pris

28. februar 2019 Tilbage

Professor Niels Jessen, der forsker i type 2-diabetes, får stor pris af Uddannelses- og Forskningsministeriet for sin internationalt anerkendte forskning.

Klinisk professor, overlæge og forskningschef på Steno Diabetes Center Aarhus, Niels Jessen, modtog torsdag en af fem EliteForsk-priser fra uddannelses- og forskningsminster Tommy Ahlers (V).

Niels Jessen er professor, overlæge og forskningschef på Steno Diabetes Center Aarhus. Foto: Privat.

Dermed kan den 43-årige professor, som forsker i anvendelsen af medicin og livsstilens betydning for udviklingen af type 2-diabetes, kalde sig en ”fremtrædende yngre forsker i international særklasse”, som det hedder i begrundelsen for prisen.

Niels Jessens arbejde roses fra alle sider for at kombinere det kliniske arbejde med patienter med solid sundhedsvidenskabelig forskning. Han fungerer som overlæge på Klinisk Farmakologisk Afdeling ved Aarhus Universitetshospital ved siden af sit professorat ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet og sin stilling som forskningschef på Steno Diabetes Center Aarhus. 

Han arbejder på at udvikle ny og mere effektiv medicin til behandling af type 2-diabetes og har tidligere gjort sig bemærket ved blandt andet at opdage helt nye effekter ved verdens mest almindelige diabetesmedicin, metformin.

EliteForsk-Prisen 2019 er på 1,2 millioner kroner, hvoraf de 200.000 kroner er en personlig hæder, mens resten er dedikeret til forskningsaktiviteter.

Blandt de mange priser, Niels Jessen har modtaget i sin karriere, er også Niels Schwartz Sørensens Pris i 2013, som han blev indstillet til af Diabetesforeningen.

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes