MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ny diabetesprofessor med fokus på fødder

02. januar 2020 Tilbage

Ole Lander Svendsen er ny klinisk diabetesprofessor på Københavns Universitet. Han fortsætter som overlæge på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Den 57-årige dr. med., læge og klinisk lektor Ole Lander Svendsens tiltræder den 1. februar som klinisk professor med særligt fokus på diabetiske fodsår. Hans ambition er at løfte forskning i forebyggelse og behandling af diabetiske fodsygdom til verdensklasse.

Ole Lander Svendsen er ny klinisk diabetesprofessor. Foto: Claus Peuckert.

- Populært sagt er det overordnede mål for min forskning at redde liv, lemmer og førlighed hos patienter med diabetes.  For patienterne gør det jo indlysende en kæmpe forskel, om det meste af benet fjernes, eller man kan ”nøjes” med en eller to tæer, eller aller bedst ingen, siger Ole Lander Svendsen i en pressemeddelelse.

Professoratet er tilknyttet Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet kombineret med en stilling som overlæge ved Endokrinologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor

Ole Lander Svendsen har arbejdet siden 2002. Her har han blandt andet været ansvarlig for samarbejdet med Videncenter for Sårheling samme sted. Samarbejdet har ført til etableringen af Copenhagen Diabetes Foot Center, som er et samarbejde mellem flere hospitaler og specialer, der sikrer patienter med fodsår en hurtig vurdering og behandling hos specialister. 

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes