MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ny patientvejledning om type 2-diabetes

15. april 2019 Tilbage

Diabetesforeningen udkommer nu med en ny og opdateret vejledning til mennesker med type 2-diabetes lavet i samarbejde med de lægefaglige selskaber.

Det kræver viden at leve godt med type 2-diabetes. Derfor har Diabetesforeningen sammen med de faglige selskaber for diabeteslægerne (Dansk Endokrinologisk Selskab) og de praktiserende læger (Dansk Selskab for Almen Medicin) udarbejdet en ny patientvejledning til type 2-diabetes.

Det er den fjerde udgave af den meget efterspurgte vejledning, som mange får udleveret af deres læge, når de får stillet diagnosen type 2-diabetes.

- Vi er meget glade for samarbejdet med de faglige selskaber om patientvejledningen, som vi ved, at rigtig mange med type 2-diabetes bruger. Vejledningen giver svar på mange af de spørgsmål, man kan have som især ny med type 2-diabetes, og det er vigtigt med solid information til de mange, der står helt uforberedte og måske chokerede, når diagnosen stilles, siger Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo.

Vejledningen kommer hele vejen rundt om både de fysiske og psykiske aspekter af type 2-diabetes, fortæller om følgesygdomme, behandling og alle de andre faktorer, der spiller ind i et godt liv med type 2-diabetes. Vejledningen er opbygget som et opslagsværk, som kan gemmes og tages frem efter behov til at supplere den information, som man får fra sin diabetesbehandler.

Den nye patientvejledning sendes til praktiserende læger, diabetesambulatorier og hjerteafdelinger på sygehusene. Den også kan downloades gratis fra Diabetesforeningens hjemmeside eller bestilles via netbutikken.

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes