Speedo og INTERSPORT donerer 155.750 kr. til diabetessagen

Diabetesforeningens samarbejde med Speedo og INTERSPORT kastede i 2018 en flot donation af sig.

Speedo donation 2018
02. april 2020 | Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Diabetesforeningen har modtaget 155.750 kr. fra Speedo og INTERSPORT.

INTERSPORT har solgt Diabetesforeningens kogebog ’20 lette HVERDAGSRETTER’ i deres butikker – pengegaven er således en kombination af kogebogssalget og en donation fra Speedo og Intersport. 

- Det er et virkelig flot beløb, som vil være med til at forbedre vilkårene for mennesker med diabetes. Samarbejdet med Speedo og INTERSPORT giver rigtig god mening, fordi motion er et vigtigt element, når det gælder forebyggelse af type 2-diabetes, siger Kim Thines, der er erhvervsansvarlig i Diabetesforeningen.

- Speedo og INTERSPORT samarbejder blandt andet med Diabetesforeningen, fordi type 2-diabetes berører en del af vores fælles kunder. Vi gør en indsats for at få folk til at motionere mere – og på den måde kan vi være en del af løsningen, siger Line Lip, Head of Marketing i INTERSPORT.

Henriette Kobel Bugge, Area Manager i Speedo, tilføjer:

- Bevægelse i vand er både effektivt og skånsomt for kroppen. Derfor er svømning en rigtig god motionsform, som de fleste kan være med til – uanset alder og helbred.

Flere og flere får diabetes


Pr. 1. januar 2016 havde mindst 260.750 danskere diagnosen diabetes. Heraf har 80 pct. type 2-diabetes, 10 pct. type 1-diabetes og 10 pct. type 1½-diabetes. Antallet er i stor stigning.

Årsagen til stigningen af type 1-diabetes er stadig et mysterium, mens type 2-diabetes til dels er arvelig. Livsstilsfaktorer som overvægt og inaktivitet er ofte en udløsende faktor. 

Desuden skønnes det, at omkring 60.000 danskere går rundt med type 2-diabetes uden at vide det. Op mod 300.000 danskere skønnes at have prædiabetes (forstadier til type 2-diabetes), og af disse vil 30-40 pct. udvikle type 2-diabetes inden for 3,5 år.