MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Stor pris til dansk professor

11. juni 2019 Tilbage

Professor og forskningsleder Peter Rossing fra Steno Diabetes Center Copenhagen modtager international pris som den første dansker.

Peter Rossing er den første dansker, der modtager Edwin Bierman Prisen.

Edwin Bierman Prisen 2019 uddeles af den amerikanske diabetesforening ADA og går i år til den fremtrædende danske forsker Peter Rossing. Han modtager prisen for sin anerkendte forskning i hjertekarsygdom og type 2-diabetes og for sit bidrag til at forbedre behandlingen af diabetes.

Peter Rossing, der er medlem af Diabetesforeningens faglige Diabetesråd, har gennem sin karriere publiceret en række værdifulde resultater, der har bidraget til at gøre det lettere for læger at opdage hjertekarsygdom hos mennesker med type 2-diabetes og samtidig skabt grundlaget for en bedre og mere effektiv behandling af de farlige hjertekarsygdomme, som er den vigtigste grund til, at mennesker med type 2-diabetes gennemsnitligt lever markant kortere end raske.

Peter Rossing er højt anerkendt internationalt for sin forskning og sine bidrag til at gøre diabetesbehandlingen bedre. Det har han blandt andet også gjort ved at være en væsentlig kraft bag at opdatere retningslinjerne for diabetesbehandlingen både i Danmark og internationalt.

Den prestigefyldte pris blev uddelt igår den 10. juni på verdens største forskningskonference for diabetes i USA, hvor Peter Rossing også skal holde en forelæsning om sin forskning.

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes