MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Tid til vaccination mod influenza

01. november 2019 Tilbage

Alle med diabetes uanset type og alder anbefales at tage imod tilbud om gratis influenzavaccination. Vaccination for mennesker med diabetes er gratis fra 1. november til 15. januar 2020.

Influenzasæsonen står for døren. Lige som tidligere år kan mennesker med diabetes gratis blive vaccineret. Det kan ske hos egen læge, på en lang række apoteker eller på nogle kommunale sundhedscentre, der har arrangementer, hvor man kan blive vaccineret. 

Alle med diabetes uanset alder anbefales at lade sig vaccinere mod influenza.

Sundhedsstyrelsen, der koordinerer indsatsen, oplyser, at selv om influenza for langt de fleste er ufarlig, er der en ekstra risiko for nogle grupper, herunder mennesker med diabetes. I forhold til diabetes kan influenza blandt andet gøre det sværere at styre blodsukkeret.

Hvis du gerne vil vaccineres mod influenza, kan du spørge din praktiserende læge og få en tid, se efter apoteker i dit område, der tilbyder vaccination, eller undersøge om din kommune har særlige vaccinationsarrangementer på kommunens hjemmeside eller i den lokale ugeavis, hvor det som regel annonceres. 

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Hvem kan gratis få influenza-vaccinationen?

Personer i disse grupper kan få en gratis influenzavaccination fra 1. november 2019 til 15. januar 2020. For gravide kan vaccinationen fås frem til udgangen af februar 2020. Følgende har ret til gratis influenzavaccination:

 • Personer, der på vaccinationstidspunktet er fyldt 65 år
 • Førtidspensionister
 • Kronisk syge med følgende lidelser, efter lægelig vurdering:
  - kroniske lungesygdomme
  - hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk)
  - diabetes 1 eller 2
  - medfødt eller erhvervet immundefekt
  - påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
  - kronisk lever- og nyresvigt
  - andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Svært overvægtige (vejledende BMI> 40) efter lægelig vurdering
 • Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Gravide i 2. eller 3. trimester

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes