Diabetesforeningen skruer op for rådgivningen

Coronavirus skaber ekstra behov for råd og vejledning for personer med diabetes og pårørende. Derfor udvider Diabetesforeningen nu åbningstiden til alle hverdage og tager aftenen med for at nå at svare alle henvendelser. Ring til Diabetesrådgiverne på 63 12 14 16.

Diabetesraadgiverne01022019
18. marts 2020 | Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Opdatering: Diabetesrådgiverne indstiller fra og med mandag den 18. maj den forlængede åbningstid. Telefonrådgivningen er åben fra 9-15 på hverdage.

Mens mange funktioner i samfundet er tvunget til at lukke ned på grund af coronavirus, går Diabetesforeningens rådgivning i den modsatte retning og skruer op for aktiviteterne. Fra dags dato har Diabetesrådgiverne åbent på telefonen alle hverdage både i dagtimerne og om aftenen.

Det er nødvendigt for, at alle kan få svar, råd og vejledning, lyder det fra udviklingschef Anne Sander.

Anne Sander Web
Diabetesrådgiverne står skulder ved skulder med alle, der har diabetes og deres pårørende, og udvider derfor åbningstiden i den ekstraordinære situation, fortæller Diabetesforeningens udviklingschef Anne Sander.

- Det er en ekstraordinær tid, og det er nu, vi skal stå sammen og hjælpe så meget, vi kan. Vi mærker den store bekymring og de mange spørgsmål, personer med diabetes og pårørende sidder med på grund af coronavirus, og vi forstår det godt, siger Anne Sander, der er ansvarlig for Diabetesrådgiverne.

- Ingen medlemmer skal gå forgæves efter råd hos Diabetesforeningen, hvis vi overhovedet kan svare, og derfor udvider vi åbningstiden, siger Anne Sander.

Diabetesrådgiverne, der under normale omstændigheder har omkring 5.000 henvendelser årligt, består ikke blot af fagpersoner som sygeplejersker, socialrådgivere og diætister, men også af et korps af frivillige med diabetes eller pårørende som forældre til børn med type 1-diabetes. Alle lægger de nu endnu flere kræfter i for at sikre, at alle med diabetes og pårørende kan få hjælp og svar.

- Jeg er stolt over, at vi på den måde kan stå skulder ved skulder med alle, der har diabetes og deres pårørende. Vi mærker behovet, og vi vil gøre hvad, vi kan for at imødekomme det, siger Anne Sander.

Alle rådgivere arbejder fra deres hjem, fordi Diabetesforeningens hovedkontor er lukket ligesom samtlige fysiske møder for Diabetesforeningens 90.000 medlemmer i lokalforeninger, børnefamiliegrupper og ungenetværk er aflyst.

Udover den direkte telefonrådgivning, der er åben på alle hverdage fra kl. 9-15 og igen fra kl. 18-20, informerer Diabetesforeningen via nyhedsbreve, på sociale medier og på hjemmesiden diabetes.dk, hvor de mest stillede spørgsmål besvares efterhånden som svarene foreligger.