Foredrag: Type 2 diabetes - mere end én sygdom?

Mød Jens Steen Nielsen, lektor og programleder på DD2 som holder et foredrag i regi af Forskningens Døgn for os:

Det nationale forskningsprojekt DD2 har i 13 år indsamlet data og blodprøver fra personer med nydiagnosticeret type 2 diabetes. Hør om, hvordan disse data og prøver har bidraget til en bedre forståelse af type 2 diabetes.
Dansk Center for Strategisk Forskning i type 2 diabetes – DD2 - er et nationalt forskningsinitiativ under de fem Steno-centre, som i 13 år har indsamlet data på og blodprøver fra personer med nydiagnosticeret type 2 diabetes.

DD2-datasættet er i dag et af verdens bedste og mest detaljerede. Data anvendes til forskning, der skal give en bedre forståelse af type 2 diabetes, for eksempel om type 2 diabetes kan opdeles i flere meningsfulde undertyper.

Foredraget vil i øjenhøjde give viden om et stort nationalt forskningssamarbejde, anvendelse af sundhedsdata til forskning og type 2 diabetes-undertyper.
Du kommer hjem med en bedre forståelse af type 2 diabetes, og hvorfor adgang til sundhedsdata er vigtig i arbejdet med at optimere fremtidens behandling.
Du kan læse mere om DD2 hér: https://dd2.dk.

Gratis entré. Foredraget er åbent for alle interesserede. Sorø Lokalafdeling byder på kaffe og kage. Tilmelding af hensyn til organisering af forplejning senest den 19. april på e-mail soroe@diabetes.dk

Læs mere om Forskningens Døgn på www.forsk.dk

Begivenhed

Dato

April

Mandag d. 24. april 2023 kl. 19:00 - 21:00

Sted

Sorø Region Sjælland

Sorø Kultur- og Fritidscenter,
Frederiksvej 27
4180 Sorø

Arrangør

Sorø Lokalafdeling

Hjemmeside

soroe.diabetes.dk

Kontaktperson

Malene Rasmussen

soroe@diabetes.dk

29867889

29867889