BLIV MEDLEM

Behandling af diabetes 1


Det primære mål i dit barns behandling er at holde dit barns blodsukker så tæt på normalen som muligt.

Det er vigtigt, at dit barn kommer til regelmæssige kontroller på sygehuset. Når I kommer til kontrol på sygehuset, får dit barn målt sit langtidsblodsukker (HbA1c), men I får også talt med behandlerne om de udfordringer, som I oplever derhjemme omkring diabetes.

De fleste børn går til kontrol hver tredje måned. Der kan dog være brug for hyppigere kontrol, når dit barns insulinbehov ændres.

Hvad sker der til en tre-måneders kontrol?

Når dit barn skal til kontrol, vil dit barns behandlere undersøge, hvordan dit barn trives med sin diabetes. Det er forskelligt, hvad proceduren er på de enkelte ambulatorier, men mange steder vil behandlerne tjekke dit barns vækst (højde og vægt) – om dit barn følger sin kurve.

Derudover bliver dit barns langtidsblodsukker målt (også kaldt HbA1c). Langtidsprøven bliver målt hver tredje måned og fortæller, hvordan dit barns gennemsnitsblodsukker har været over de sidste seks-otte uger.

Læs mere om langtidsblodsukkeret HbA1c

Dit barn kan også få tjekket sine indstikssteder. Dit barns behandler vil vejlede jer i injektionsteknikker, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål.

Ved kontrollen kan du, dit barn og personalet drøfte, hvordan hverdagen med diabetes er hjemme ved jer. Det er vigtigt, at I bruger personalet til at sætte ord på nogle af de udfordringer, I møder i hverdagen. Brug personalet og få vejledning og støtte til det, som I synes er svært. Tal på forhånd om, hvad I har brug for at tale om, skriv evt. spørgsmål ned/lav noter.

Hvad sker der til en årskontrol?

Formålet med den årlige undersøgelse er at se om dit barn viser tegn på begyndende følgesygdomme. Hvis det er tilfældet, kan dit barns behandlere tage hånd om dem i opløbet og sætte ind med forebyggende behandling.

En gang om året vil dit barn få taget en blodprøve. Afhængig af dit barns alder, kan der også blive målt blodtryk, undersøgt urin, lyttet på hjerte og lunger samt få tjekket sine øjne hos en øjenlæge.

Læs mere om:

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes