BLIV MEDLEM

Gode råd til lægebesøg

Langt de fleste børn og unge med diabetes bliver indkaldt til en diabetes-status en gang i kvartalet. For at få det bedste ud af konsultationen er det vigtigt, at I har gjort jer nogle tanker om, hvad I vil have ud af konsultationen. Vi har samlet en række gode råd til dig, så I kan forberede jer bedst muligt og dermed få mest ud af besøget.

Illustration: Bob Katzenelson

Vær godt forberedt

Overvej på forhånd, hvad du gerne vil tale med dit barns behandler om. Lyt også til dit barns input og spørg til dit barns hverdag med diabetes – fritid, kammerater, skolen, humøret.

Er der noget, der er svært? Skriv jeres spørgsmål og emner ned, og tag dem med. Husk at prioritere i punkterne, så I når de vigtigste emner og spørgsmål. Når du forbereder dig sammen med dit barn, lærer du samtidig barnet at få mest muligt ud af konsultationerne, når han eller hun engang skal stå på egne ben.

Find også ud af, hvad behandleren forventer, at I har forberedt inden konsultationen. For eksempel, om I skal uploade målinger fra blodsukkerapperatet på forhånd.

Illustration: Bob Katzenelson

Vær ikke bange for at bede behandleren om at gentage eller uddybe, hvis der er noget, I ikke forstår. På den måde viser du dit barn, hvordan det kan tage ansvar for sin egen diabetes.

Find den rette behandler for dig

Det er vigtigt, at du har en god dialog med dit barns behandler, så I får et godt samarbejde omkring dit barns diabetes. Hvis samarbejdet ikke fungerer, kan du forsøge at tale med din behandler om det. Ændrer det ikke noget, kan det være en mulighed at skifte behandler.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes