BLIV MEDLEM

Døgninstitutionen Solglimt

Solglimt er det eneste opholdssted for børn og unge med diabetes i Danmark.

Siden 1966 har stedet specialiseret sig i en socialpædagogisk tilgang til arbejdet med sygdomserkendelse, identitetsdannelse og aflastning/behandling af de psykiske belastninger nogle børn og unge med diabetes kan udvikle.

Solglimt er godkendt til anbringelse under servicelovens § 66, stk. 1 punkt 6 og § 107 og modtager børn og unge mellem 10-23 år.

Et ophold på Solglimt kræver, at kommunen har truffet afgørelse om, at barnet/den unge vil have gavn af en anbringelse uden for hjemmet. Som forælder kan man foreslå Solglimt som anbringelsessted, og man er altid velkommen til at ringe og aftale et besøg.

På Solglimt er man sammen med andre børn og unge, der også kæmper med deres diabetes og andre psykiske, neurologiske eller sociale udfordringer, og sammenholdet på Solglimt er derfor i højsædet. Sammen med personalet, familien og kommunens sagsbehandler lægges en strategi, så barnet/den unge støttes til at opnå en så almindelig hverdag som muligt med undervisning, netværk, fritidsinteresser osv.

Formålet med en anbringelse på Solglimt er, at barnet/den unge skal støttes i den eventuelle livskrise, det befinder sig i, og sammen med kompetente voksne igen få troen og håbet på, at livet med en kronisk sygdom kan struktureres og leves fuldt ud.

læs mere på www.solglimt.net

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes