BLIV MEDLEM

Medicintilskud

Når du køber dit barns receptpligtige medicin på apoteket, findes der forskellige former for tilskud.

Der findes to former for tilskud:

  • Det generelle tilskud
  • Enkelttilskud

Læs om tilskuddene herunder.

Det generelle tilskud

En del af den medicin, som du køber på recept, har et generelt tilskud. Det betyder, at når du køber et lægemiddel, der har generelt tilskud, får du automatisk tilskud efter de gældende medicintilskudsgrænser, når du køber medicinen på recept på apoteket.

Tilskuddets størrelse

Sygesikringen giver tilskud til de fleste lægemidler. Tilskuddets størrelse afhænger af dine samlede årlige udgifter til lægemidler. Jo større udgifter du har inden for et år, jo mere får du i tilskud.

Sats for medicintilskud pr 1. januar 2020:

Tilskudsgrænser

Tilskudsprocent

0 – 995

60 pct.

995 – 1.655

60 pct.

1.655 – 3.590

75 pct.

3.590 – 23.885

85 pct.

23.885

100 pct.

Egenbetalingsloft: 4.190 kr. - dvs. at du automatisk får 100 % tilskud til medicin, når du selv har betalt de første 4.190 kr.

 

Henstandsordning 

Hvis du har store medicinudgifter og får 100 % tilskud, kan du få en ordning med dit apotek, så du hver måned betaler 1/12 af egenbetalingen på 4.190 kr. (2020) om året til apoteket. På den måde bliver egenbetalingen fordelt ligeligt over årets 12 måneder. 

Er dit barn i behandling med et lægemiddel, som ikke er omfattet af det generelle tilskud og dit barns læge vurderer, at behandlingen er den mest optimale, kan dit barns læge søge om enkelttilskud.

Enkelttilskud

Dit barns læge har mulighed for at søge enkelttilskud til medicin, som ikke er omfattet af det generelle tilskud. Dit barns læge kan søge tilskud, hvis

  • Medicinen har særlig betydning for dit barn
  • Behandlingen har god effekt
  • Andre behandlingsmetoder ikke er tilstrækkelige

Det er dit barns læge, der søger om enkelttilskud hos Sundhedsstyrelsen. I ansøgningen skal dit barns læge beskrive dit barns behov og sygdomsforløb. Din økonomiske situation har ingen betydning for ansøgningen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes