BLIV MEDLEM

I skole eller institution

Når dit barn begynder i daginstitution eller skole, skal han eller hun til at finde sin plads i de nye omgivelser og skabe nye relationer. Derudover skal der tages særligt hensyn til dit barns diabetes.


Klaras første skoledag [02:30]

Diabetesforeningen bliver løbende kontaktet af både forældre og lærere og pædagoger, som har brug for gode råd til at støtte barnet med diabetes til at fungere i sin dagligdag.

Det er vigtigt, at der fra starten er god kommunikation mellem jer som forældre og de voksne, der er omkring barnet. Det er også vigtigt, at de øvrige børn kender til diabetes og får forståelse for, hvad dit barn foretager sig med sin diabetes. Samarbejde og åbenhed er således afgørende.

Det er derfor en god idé at holde informationsmøder for de voksne omkring barnet og for kammeraterne. I kan som forældre deltage og bidrage med jeres viden. Nogle ambulatorier tilbyder også deltagelse af en sygeplejerske eller afholder informationsmøder på sygehuset for pædagogisk personale.

Diabetesforeningen har udarbejdet en vejledning, der kan støtte samarbejde og kommunikation omkring barnet og bidrage til at sikre, at dit barn får den nødvendige støtte og trives med sin diabetes i daginstitution og skole.

Hent vejledningen til institutioner og skoler

Har dit barn både diabetes og ADHD?

Er du forælder til et barn med diabetes og ADHD, kan du læse mere om kombinationen og finde materiale til lærere og pædagoger via linket:

Læs mere om diabetes og ADHD

Har dit barn diabetes - og skal skolen/institutionen blive klogere på sygdommen?

Diabetesforeningens roadshow 'Ung med diabetes' er et foredrag, der gør tilhørerne klogere på, hvad det vil sige at leve med type 1-diabetes.
Læs mere om roadshowet

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes