MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bøger

"Inklusion i daginstitutionen"

Bogen "Inklusion i daginstitutionen - om at udvikle inkluderende læringsmiljøer" er skrevet af Anne Marie Marquardsen. 

I bogen møder vi seks børn med forskellige udfordringer: en er særlig sensitiv, en er flygtning, en er autist, en har ADHD, en har forsinket sproglig udvikling og så Lucas med type 1-diabetes.

Bogen kobler teoretisk viden med praktisk pædagogik og pædagogiske aktiviteter, og den fortæller om de udfordringer, børn kan have.

Bogen henvende sig til ledere, pædagoger, medhjælpere, studerende, pædagogiske konsulenter, socialpædagoger og mange flere.


"Valdemar, superinsulin og kulpiraterne"

Rikke Bilager, der er ressourcepædagog i Esbjerg har lavet en billedbog, som hendes 5-årige søn, der har type 1-diabetes, får med i børnehave. Bogen giver tryghed og klare aftaler. 

Diabetesforeningens Tina Linaa har bidraget til artiklen, som blev bragt i "Børn & unge" nr. 19, den 26. november 2015. Læs artiklen om Rikke og hendes søn Valdemar ved at klikke på billederne herunder:

Diabetes Artikel 1

Diabetes Artikel 2


 

Forsiden af bogen: Gabriels mor har diabetes

"Gabriels mor har diabetes"

Bogen "Gabriels mor har diabetes" er skrevet af Isabelle Steineck. 

I bogen snakker Gabriel på fem år med sin mor om hendes diabetes. Isabelle Steineck har trukket på egne erfaringer som mor med diabetes og har skrevet en lille fortælling, som hjælper med at forklare nogle af de ting, som kan være svære at forstå, når mor eller far har diabetes.

Bogen henvender sig til forældre med diabetes eller andre omsorgspersoner, som vil snakke med børn om det at have diabetes. 

Bogen er illustreret af Johanne Sorgenfri Ottosen.

Download bogen "Gabriels mor har diabetes" (pdf)

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes