BLIV MEDLEM

Bøger

"Alfreds historie"

Alfred har type 1-diabetes og blev første gang præsenteret som 7-årig i bogen "Angsten er der jo altid" af Henning Beck-Nielsen. I "Alfreds historie" følger Henning Beck-Nielsen op på, hvordan det går med Alfred (der nu er 12 år) og hans familie, og hvilke overvejelser og erfaringer de har gjort sig. 

Citat fra bogen”Det, at man får erfaring med at håndtere rejser, børnefødselsdage, lejrture etc, gør, at ens bekymringsniveau sænkes, man får tiltro til “at det går godt” , bliver mere modig og kan i højere grad fokusere på glæden ved at foretage sig forskellige ting.”

Bogen (samt familiens egen diabetesfolder og samarbejdsaftale med skolen) kan downloades gratis til inspiration for familier og pårørende. Fagpersoner bedes venligst købe bogen i netbutikken.


Forsiden af bogen: Gabriels mor har diabetes

"Gabriels mor har diabetes"

Bogen "Gabriels mor har diabetes" er skrevet af Isabelle Steineck. 

I bogen snakker Gabriel på fem år med sin mor om hendes diabetes. Isabelle Steineck har trukket på egne erfaringer som mor med diabetes og har skrevet en lille fortælling, som hjælper med at forklare nogle af de ting, som kan være svære at forstå, når mor eller far har diabetes.

Bogen henvender sig til forældre med diabetes eller andre omsorgspersoner, som vil snakke med børn om det at have diabetes. 

Bogen er illustreret af Johanne Sorgenfri Ottosen.


"Inklusion i daginstitutionen"

Bogen "Inklusion i daginstitutionen - om at udvikle inkluderende læringsmiljøer" er skrevet af Anne Marie Marquardsen. 

I bogen møder vi seks børn med forskellige udfordringer: en er særlig sensitiv, en er flygtning, en er autist, en har ADHD, en har forsinket sproglig udvikling og så Lucas med type 1-diabetes.

Bogen kobler teoretisk viden med praktisk pædagogik og pædagogiske aktiviteter, og den fortæller om de udfordringer, børn kan have.

Bogen henvende sig til ledere, pædagoger, medhjælpere, studerende, pædagogiske konsulenter, socialpædagoger og mange flere.


Forsiden af bogen Valdemar, superinsulin og kulpiraterne

"Valdemar, superinsulin og kulpiraterne"

Rikkie Bilager, der er ressourcepædagog i Esbjerg har lavet en billedbog, som hendes 5-årige søn, der har type 1-diabetes, får med i børnehave. Bogen giver tryghed og klare aftaler. 

Forhenværende ungekonsulent hos Diabetesforeningens, Tina Linaa, har bidraget til en artikel om bogen, som blev bragt i "Børn & unge" nr. 19, den 26. november 2015. Læs artiklen om Rikkie og hendes søn Valdemar ved at klikke på billederne herunder:

 

Diabetes Artikel 1

Diabetes Artikel 2


Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes