BLIV MEDLEM

Efterskoletilbud

Skolen for Gastronomi, Musik og Design er en efterskole for blandt andet personer med diabetes. Foto: Martin Dam Kristensen.

Mange unge mennesker vælger at tage på efterskole i 10. klasse. Et efterskoleophold kan dog være en større udfordring, når man er ung med diabetes.

Derfor har Skolen for Gastronomi, Musik og Design i samarbejde med Diabetesforeningen specialiseret sig i diabetes og tilbyder 10 pladser til unge med diabetes. De resterende pladser er til unge uden diabetes og unge med andre særlige behov.

Som ung med diabetes indgår du i undervisningen og i det sociale på lige fod med de øvrige unge på efterskolen. En dag om ugen er du sammen med "diabetesgruppen", hvor der bl.a. er undervisning i madlavning, motion, kulhydrattælling og andre relevante emner for unge med diabetes. Til gruppen er bl.a. tilknyttet en diabetessygeplejerske, en diabeteslæge og en psykolog. Diabetessygeplejersken deltager altid på den ugentlige dag i Diabetesgruppen.

Efterskolen giver dig frie rammer til at lære at leve med din diabetes,  og du har døgnet rundt mulighed for at få kompetent og faglig rådgivning om din diabetes af skolens personale, der alle har viden om og erfaring med diabetes.

Hent skolens folder "På efterskole med diabetes"

Kontaktoplysninger:

Skolen for Gastronomi, Musik og Design
Forstander, Mogens Sønderup
Tlf.: 75 85 80 12
E-mail: info@skolenfor.dk
Hjemmeside: http://www.skolenfor.dk/

Diabetesforeningen
Børne- og ungekonsulent, Ida Astrup Jørgensen
E-mail: ida@diabetes.dk

På efterskole med diabetes

  • Skolen for Gastronomi, Musik & Design er en helt almindelig efterskole, der har specialiseret sig i diabetes. Skolen har plads til ti elever med type 1-diabetes.
  • Alle ansatte på skolen har været på diabeteskursus. Skolen har en fast sygeplejerske, overlæge og psykolog tilknyttet, der alle har speciale i diabetes. Har en elev brug for at blive indlagt, sker det på Kolding Sygehus, hvor overlægen og sygeplejersken er ansat.
  • Elever med diabetes indgår på lige fod med skolens øvrige elever, men samles én gang om ugen til undervisning i diabetes, madlavning og individuelle samtaler med diabetessygeplejersken.
  • Det koster 647 kr. ekstra om ugen at være i diabetesgruppen. Man kan søge om at få tilskud til udgiften i sin kommune. Udgiften kan dækkes som merudgift via Servicelovens § 41, hvis den unges diabetes og evt. andre særlige behov gør deltagelse i Diabetesgruppen nødvendig. Ekstraudgiften adskiller sig derfor fra andre familiers efterskoleudgifter og skal derfor ikke ses som en egentlig skoleudgift, som Serviceloven ikke dækker, men et ”tillæg” til skoleudgiften. Kommunen skal i hvert tilfælde foretage en individuel vurdering, og lægge den unges samlede problematikker til grund for afgørelsen. 

Kontakt skolen, hvis du vil vide mere

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes