BLIV MEDLEM

"Fire unge fortæller"

Artiklen er fra medlemsbladet diabetes fra februar 2014. Artiklen er skrevet af Karin Svenning.

Anja Machenhauer Hansen, 16 år, fra Borup. Foto: Martin Dam Kristensen

"Jeg har fået nye venner"
Anja fortæller: Jeg bliver inspireret af at møde nogen på min egen alder, der også har diabetes. Og det er bare så fedt, at alle her tager godt imod diabetikere. Jeg har ikke brug for at lære at tage ansvar, for jeg har selv styret min diabetes, siden jeg var lille. For mig har det været mest værd at få nye venner. Med og uden diabetes.

Maria Mogensen, 16 år, fra Tilst ved Aarhus. Foto: Martin Dam Kristensen

"Vi slipper for dumme kommentarer"
Maria fortæller: Alle her ved, hvad diabetes-1 er, så vi slipper for de dér mærkelige kommentarer”;...min farfar har det også, og han kan da godt....blabla.. “Jeg overvejede en anden efterskole, for jeg var lidt nervøs for, om vi nu skulle tjekkes hele tiden. Det skulle vi heldigvis ikke. Og mine forældre er også tryggere ved stedet her.

Laura Øhlenschlaeger, 16 år, fra Amager. Foto: Martin Dam Kristensen

"Jeg er blevet mere åben"
Laura fortæller: Jeg er nok blevet mere åben om min diabetes af at være her. Før kunne jeg godt finde på at sidde og stikke mig under bordet for at ingen skulle se det. Nu nyder jeg at have andre med diabetes at snakke alkohol og fester med. Vi lærer meget. “Adrenalin eller lavt blodsukker”? tænker jeg nu, hvis jeg begynder at ryste.

Thomas Lauritsen, 17 år, fra Køge. Foto: Martin Dam Kristensen

"Jeg har fået det bedre"
Thomas fortæller: Jeg har været meget syg af min diabetes og mit langtidsblodsukker lå over ti, da jeg kom her. Nu er det nede på 7,7 og jeg har fået det meget bedre. Også psykisk. Før glemte jeg tit at tjekke mit blodsukker. Nu kommer jeg ned på kontoret og gør det morgen og aften. En vane, som jeg håber at tage med mig herfra.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes