BLIV MEDLEM

Hjemme igen - med diabetes

Når I er hjemme igen, vil der være mange ny viden, men også meget hjælp at hente.

Det er helt almindeligt, at man ikke føler sig helt tryg ved at blive udskrevet. Men når du sammen med personalet vurderer, at det er tid til at komme hjem, kan I komme hjem.

Når I er kommet hjem, vil I forsat have kontakt til afdelingen/diabetesambulatoriet for at få råd og vejledning, så I ikke står alene med beslutningerne omkring insulindosis mm.

Det er først, når I er hjemme igen, at I skal til at danne jeres egne erfaringer, og der vil helt sikkert dukke mange spørgsmål op. Det kan virke uoverskueligt med alle de nye informationer og praktiske gøremål, men med tiden oplever de fleste forældre, at sygdommen fylder mindre, og I vil få en hverdag, hvor der er tid og plads til jeres barns diabetes, men hvor sygdommen ikke optager al pladsen i familien.

Nogle sygehuse har en telefonisk hotline, som du kan benytte. Det er forskelligt, hvornår familier oplever, at diabetes er blevet en del af hverdagen. For nogle familier går der måneder - for andre år.

Det er helt naturligt, at du spørger ind til, hvad dit barns blodsukker har været i løbet af dagen, og hvor meget insulin dit barn har fået. Det er naturligt, da det fylder meget i hverdagen,  men husk også at spørge dit barn, om han/hun har haft en god dag, så alt fokus ikke kun er på diabetes. Børn og unge bliver ofte trætte af at skulle ”stå til regnskab” for deres diabetes, når de er hjemme.

På besøg på ambulatoriet

I starten vil jeres besøg på ambulatoriet være hyppige. Sidenhen vil I skulle på besøg på ambulatoriet ca. 4-8 gange om året. Når du og dit barn skal til kontrol på ambulatoriet, er det en god ide, at I har forberedt jer, så I får mest muligt ud af besøget.

Det er for eksempel en god ide, at downloade dit barns pumpes informationer eller blodsukkerapparatets data, inden I kommer. Derudover er det også en god ide, at du og dit barn har talt om, hvad der er svært i hverdagen, eller hvad I gerne vil have råd og vejledning om.

"Hej Sundhedsvæsen"

Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Trygfonden har udviklet initiativet ”Hej Sundhedsvæsen”. Her samler og deler du gode råd, viden, redskaber og inspiration til, hvordan dit barn som patient eller du som pårørende kan være med til at undgå fejl og sikre, at du får den bedst mulige behandling, når du er i kontakt med sundhedsvæsenet.

Læs mere om "Hej Sundhedsvæsen"

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes