BLIV MEDLEM

Efterskoletilbud til unge med diabetes

Skolen for Gastronomi, Musik og Design har i samarbejde med Diabetesforeningen specialiseret sig i diabetes og tilbyder 10 pladser til unge med diabetes. De resterende pladser er til unge uden diabetes og unge med andre særlige behov.

Foto: Martin Dam Kristensen

Kontaktoplysninger

Skolen for Gastronomi, Musik og Design 
Telefon: 75 85 80 12 
Mailinfo@skolenfor.dk 
Hjemmesidewww.skolenfor.dk

Som ung med diabetes indgår du i undervisningen og i det sociale på lige fod med de øvrige unge på efterskolen. En dag om ugen er du sammen med "diabetesgruppen", hvor der bl.a. er undervisning i madlavning, motion, kulhydrattælling og andre relevante emner for unge med diabetes. Til gruppen er bl.a. tilknyttet en diabetessygeplejerske, en diabeteslæge og en psykolog. Diabetessygeplejersken deltager altid på den ugentlige dag i Diabetesgruppen.

Efterskolen giver dig frie rammer til at lære at leve med din diabetes og du har døgnet rundt mulighed for at få kompetent og faglig rådgivning om din diabetes af skolens personale, der alle har viden om og erfaring med diabetes.

Hent skolens folder "På efterskole med diabetes"

Fire unge fortæller om deres tid på efterskolen

Anja

Jeg har fået nye venner

"Jeg bliver inspireret af at møde nogen på min egen alder, der også har diabetes. Og det er bare så fedt, at alle her tager godt imod diabetikere. Jeg har ikke brug for at lære at tage ansvar, for jeg har selv styret min diabetes, siden jeg var lille. For mig har det været mest værd at få nye venner. Med og uden diabetes."

Anja Machenhauer Hansen, 16 år, fra Borup


Maria

Vi slipper for dumme kommentarer

"Alle her ved, hvad diabetes-1 er, så vi slipper for de dér mærkelige kommentarer; 'Min farfar har det også, og han kan da godt... blabla...' Jeg overvejede en anden efterskole, for jeg var lidt nervøs for, om vi nu skulle tjekkes hele tiden. Det skulle vi heldigvis ikke. Og mine forældre er også tryggere ved stedet her."

Maria Mogensen, 16 år, fra Tilst ved Aarhus


Laura

Jeg er blevet mere åben

"Jeg er nok blevet mere åben om min diabetes af at være her. Før kunne jeg godt finde på at sidde og stikke mig under bordet for at ingen skulle se det. Nu nyder jeg at have andre med diabetes at snakke alkohol og fester med. Vi lærer meget. 'Adrenalin eller lavt blodsukker?' tænker jeg nu, hvis jeg begynder at ryste."

Laura Øhlenschlaeger, 16 år, fra Amager


Thomas

Jeg har fået det bedre

"Jeg har været meget syg af min diabetes og mit langtidsblodsukker lå over ti, da jeg kom her. Nu er det nede på 7,7 og jeg har fået det meget bedre. Også psykisk. Før glemte jeg tit at tjekke mit blodsukker. Nu kommer jeg ned på kontoret og gør det morgen og aften. En vane, som jeg håber at tage med mig herfra."

Thomas Lauritsen, 17 år, fra Køge

Det er megarart, at her er andre, der forstår lavt blodsukker

- At være anderledes er jo aldrig sjovt. Hvis jeg var den eneste elev her med diabetes, ville jeg føle mig ensom, siger 16-årige Laura Øhlenschlager.
Læs artiklen om efterskolen

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes