BLIV MEDLEM

Til dig som ung med diabetes

Denne afdeling er til dig som er ung og har diabetes. Her kan du læse historier fra andre unge, som tager udgangspunkt i ungdomslivet med diabetes. 

Trivsel som ung med diabetes

En rapport fra 2019 viser, at unge med diabetes på langt de fleste områder har det ligesom unge, som ikke har diabetes. Men der er nogle markante undtagelser. I temaet "Sådan trives unge med diabetes" kan du både læse hovedkonklusionerne fra rapporten og få to unge diabetikeres reaktioner på udvalgte spørgsmål. 

Gå til temaet "Sådan trives unge med diabetes"

Ungdomslivet med diabetes

Flertallet af unge mellem 18 og 30 år med type 1-diabetes tror, de får en god fremtid. Men mere end en tredjedel tror, at diabetes vil forhindre dem i at få opfyldt deres drømme om uddannelse, job, familie og oplevelser. En anden tredjedel tror til gengæld på, at de kan gøre alt det, de drømmer om.

Det viser tallene i en undersøgelse, som Diabetesforeningen foretog i 2014 blandt flere end 400 unge medlemmer.

Undersøgelsen viser også, at mange unge har svært ved at få økonomien til at hænge sammen på grund af udgifter til diabetes, at forældrene fortsat spiller en stor rolle, og at mange unge bekymrer sig om følgesygdomme. Der er fire forskellige historier inden for det overordnede tema om livet med diabetes:

"Jeg har fået en god start"

"Jeg måtte opgive min drøm"

"Jeg savner at tale med andre, der har diabetes"

"Diabetes spænder ikke ben for mig"

Kilder:

"Livskvalitet og hverdagsliv blandt børn og unge med diabetes (pdf)", Statens Institut for Folkesundhed, 2019

og

Diabetesforeningens undersøgelse om unge med diabetes, november 2014. Tallene bygger på 382 besvarelser fra Diabetesforeningens medlemmer mellem 18 og 30 år. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes