BLIV MEDLEM

Utrygt med skiftende læger

Foto: Claus Bjørn Larsen

Louise synes, det går for hurtigt, når hun er til diabeteskontrol på Steno Diabetes Center.

Af Mette Volander og Helen H. Heidemann,
Artiklen er fra medlemsbladet februar 2015.

Siden Louise var 18 år gammel, har hun gået til kontrol på Steno Diabetes Centers voksenambulatorium. Hvor hun på børneambulatoriet på Glostrup Hospital fik en meget tryg og omsorgsfuld start på livet med diabetes, er hendes oplevelser af behandlingen på Steno mere blandede. Især efter, at hun for tre år siden skiftede til pumpe og skulle lære at tælle kulhydrater. Men mest af alt savner Louise sammenhæng, ro og opfølgning i behandlingen, ligesom hun indtil nu har måttet kigge forgæves efter en fast læge eller sygeplejerske.

- Efter jeg har fået pumpe, har behandleren næsten hver gang været en anden end sidst. Jeg har altid haft svært ved at tælle kulhydrater, og min kulhydratratio var sat alt for lavt. Forrige gang var lægen 45 minutter forsinket, og jeg kom ind til en fortravlet læge, der i lyn og hast lavede nogle nye indstillinger på pumpen, som gik helt hen over mit hoved. Bagefter fløj mit blodsukker op og ned, og jeg lå alt for højt. Så jeg måtte have hjælp til at stille tilbage.

Nyt ambulatorieforløb

Louise synes, det er utrygt, at behandlerne skifter fra gang til gang, og at der ofte ikke er tid nok under konsultationerne.

- Man venter længe på at komme ind, og så kommer man hurtigt ud igen. Selv om min langtidsprøve er fin, ligger jeg ikke perfekt og svinger stadig. Jeg kunne godt have brug for, at min bekymring over det blev taget mere seriøst. Først sidste gang var jeg hos en kendt sygeplejerske, som henviste mig til diætist, siger Louise.

Redaktionen har bedt Steno Diabetes Center læse og forholde sig til Louises kritik. Ledende overlæge Henrik Ullits Andersen siger:

- På Steno Diabetes Center følges 3.300 patienter med type 1-diabetes og 2.300 patienter med type 2-diabetes. Vores patienttilfredshed er generelt høj, og derfor er vi også ærgerlige over at høre om Louise Holdes oplevelse på Steno. Vi kan ikke kommentere Louises sag, men kan nævne, at vi til foråret indfører et nyt ambulatorieforløb, der i højere grad sikrer, at patienterne ser den samme læge og sygeplejerske og mindsker risikoen for ventetid. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes