BLIV MEDLEM

"Vi forstår hinanden"

Ungegruppen fra region Hovedstaden på hesteryg
Foto: Claus Bjørn Larsen

Diabetesforeningen har grupper for unge mellem 18 og 30 år – for eksempel i region Hovedstaden, hvor de unge har været på ridetur i Dyrehaven.

Tekst: Af Helen H. Heidemann,
Artiklen er fra medlemsbladet september 2014.

Ti unge rider gennem Dyrehaven nord for København.  Fælles for dem er, at de har type 1-diabetes og er med i Diabetesforeningens ungegruppe i region Hovedstaden. Ungegruppen mødes flere gange om året. De hygger og laver forskellige aktiviteter sammen – for eksempel som nu en fælles ridetur.

En af de unge på hesteryg er 21-årige Nete Holm, der læser på CBS i København.

- Jeg vidste slet ikke, det var vigtigt for mig at mødes med andre unge med diabetes, før jeg faktisk gjorde det. Det giver overraskende meget og er en kæmpe frihed at være sammen med nogen, der har det på samme måde som en selv.

- Det er rart at tale med nogen om diabetes, som ikke er en læge eller sygeplejerske. Vi kan sige til hinanden: Jeg forstår præcis, hvad du mener. Og det gør vi jo. Og så er det lidt pudsigt, når vi er sammen og alle begynder at måle blodsukker og stikke sig. Så føler jeg mig helt hjemme.

Vil du også med i en ungegruppe?

  • Er du mellem 18 og 30 år, har diabetes og er medlem af Diabetesforeningen, er du automatisk medlem af ungegruppen i din region.
  • Ungegruppen arrangerer aktiviteter som f.eks. cafébesøg, paintball, foredrag og grillaftener. Ungegrupperne deltager typisk også i landsindsamlingen Støt Børn med Diabetes.

Find kontaktpersonerne til din regionale ungegruppe her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes