BLIV MEDLEM

Bekymringer

I det øjeblik vi bliver forældre, bliver der grundlagt en helt naturlig bekymring for barnet. I det øjeblik, ens barn får diagnosen diabetes, vil mange forældre opleve, at niveauet af bekymringer stiger.

Det er krævende og kan i perioder være anstrengende at være forælder til et barn med diabetes, fordi diabetes kan give mange bekymringer, frustrationer og konflikter. Du vil kun det bedste for dit barn, men det er ikke din krop eller din diabetes, og du kan ikke fjerne sygdommen fra dit barn. 

Der kan være mange grunde til, at du oplever uro og bekymring. Måske føler du, at dit barn ikke passer godt nok på sig selv eller ved mindre børn, at daginstitution eller skole ikke passer på dit barns diabetes godt nok, og derfor er du bekymret for, hvad fremtiden bringer. Måske har du oplevet dit barn blive fjern, få kramper eller insulinchok, og derfor er du på vagt over for, hvornår det sker igen. 

Måske din uro skyldes noget helt andet, som du ikke rigtig kan sætte ord på. Ligegyldigt hvad din uro og bekymring skyldes, kan det være en tung følgesvend at bære rundt på hver dag. Det kan derfor være en god ide at snakke om dine bekymringer. Det kan enten være med din partner, dit barns behandler eller en anden forælder, som står i samme situation som dig – det kan tit være en hjælp at høre, at andre står med de samme bekymringer. Det gør ikke bekymringen mindre reel, men den bliver måske nemmere at leve med.

Det er et krævende vilkår at være forælder til et barn med diabetes, da du er på døgnet rundt og hele tiden har diabetes i baghovedet. Men med tiden vil diabetes - for de fleste familier - blive en naturlig del af  familien. I gør de ting, som I har lyst til og finder ud af, hvordan I får diabetes passet ind. De fleste lærer med tiden at leve med den ekstra byrde, men byrden vil altid være der.

Bekymringerne kan være mange, når dit barn har diabetes:

  • Vil mit barn blive drillet eller holdt uden for pga. sin diabetes?
  • Kan lærere/pædagoger omkring mit barn magte opgaven med at måle blodsukker og give insulin?
  • Hvordan bliver fremtiden for mit barn?

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes