BLIV MEDLEM

Hold øje uden at overvåge

Det afhænger af barnets alder og modenhed, hvor meget du som forælder er på i forbindelse med diabetes. Små børn har naturligt mere brug for støtte end større børn. Men uanset hvor gammelt barnet er, har barnet brug for støtte, omsorg, hjælp og viden.

Er dit barn så stort, at han/hun selv har ansvaret for størstedelen af sin diabetes, er det vigtigt, at du som forælder trækker dig lidt, så dit barn føler ansvar og selvstændighed omkring sin diabetes. Men vær tydelig omkring, at han/hun altid kan komme og spørge, så dit barn ikke føler sig overladt til sig selv med sin diabetes.

Balancen i forældres indblanding er vigtig. De fleste familier oplever, at det går godt, når forældre ikke blander sig for meget eller for lidt. Den balance er forskellig fra familie til familie. Det er derfor vigtigt, at I snakker om, hvordan det skal foregå i jeres familie. Lad dit barn fortælle, hvad han/hun har brug for hjælp til, og hvad han/hun nok selv skal klare. Lav en aftale om, hvad I gør, når du som forælder er bekymret. Sørg for at lave aftaler i fredstid, og ikke når I står midt i en konflikt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes