BLIV MEDLEM

Jeg er ikke min diabetes - jeg er mig

Alle børn spejler sig i de voksne, der er omkring dem – særligt mor og far. Det betyder, at hvis ens forældre græder og falder fra hinanden, når snakken falder på diabetes, så vil barnet i en eller anden udstrækning også gøre det (måske ikke åbenlyst, men inde i sig selv). Hvis forældrene derimod udtrykker, at det kan vi godt klare det her, så vil barnet også få den overbevisning.

For barnet er det vigtigt at opleve perioder, hvor det ikke udelukkende handler om diabetes, men om barnet. Det er vigtigt, at de oplever at være et individ og ikke en sygdom.

Det kan være en lettelse for barnet og forældre at møde andre familier med diabetes. Diabetesforeningen afholder hvert år en række kurser for familier med børn med diabetes. Her har forældrene mulighed for at snakke med andre forældre, høre forskellige oplæg fra fagfolk og danne netværk på kryds og tværs. Barnet prøver at være i et fællesskab, hvor alle har diabetes, og hvor han/hun derfor ikke behøver at føle sig ikke anderledes, nårhan/hun skal måle blodsukker, tage insulin osv.

Mange oplever efter kurset, at følelsen af at være alene omkring bekymringer bliver mindre, fordi de har fået sat ord på det svære og mødt forståelse fra ligestillede.

Læs mere om vores kurser

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes