BLIV MEDLEM

Pas på dig selv og hinanden

Det kan i perioder tære på et forhold at have et barn med diabetes. Alle forældre vil gå langt for, at deres barn har de bedste vilkår i livet. Det kan betyde, at de stiller nogle helt urimelige krav til sig selv og til hinanden som partnere. Det kan gå i en vis periode, men ingen kan i længden leve med så stort et pres uden, at det har nogle omkostninger med risiko for stress eller depression.

Mange forældre kan godt glemme sig selv, når de skal støtte og hjælpe deres barn. Men det er vigtigt, at du ikke glemmer dig selv eller jeres parforhold. Dit barn får det ikke bedre af, at du gør dig så umage, at du/I bliver slidt op. Husk derfor at holde fast i de ting, som gør dig glad og giver dig energi, og vær opmærksom på dine egne grænser. Tal med din partner og familie eller andet netværk, og bed om hjælp, når der er brug for det. Vær også opmærksom på at gøre ting sammen som styrker parforholdet.

Det kan være svært i en travl hverdag at give dig selv pauser og lade op, men det er nødvendigt, hvis du skal være en god støtte for dit barn og din familie.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes