MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Forælder til forælder mentorforløb

Forælder til forælder mentorforløb til dig, der er forælder til et barn med diabetes. Formålet med mentorordningerne er at hjælpe familier til en bedre hverdag med diabetes. Det er gratis at få en mentor, og mentorordningerne er åbne for alle.

Når et barn får diabetes, påvirker det alle i familien, og der er meget, man skal forholde sig til. Som forælder er du måske frustreret over jeres nye livssituation og bekymret for fremtiden. Mange forældre til børn med diabetes har glæde af at møde ligesindede, der kan give følgeskab i de svære tanker og følelser, der kan fylde i et liv med diabetes.

Forældrementor grafik

I et forælder til forælder mentorforløb får du mulighed for at mødes med en mentor, der har stor erfaring som forælder til et barn med diabetes, og som i dag lever et godt hverdagsliv med diabetes.

Hvem er mentorerne?

Mentorerne er engagerede frivillige, der alle har et personligt kendskab til et familieliv med diabetes. Gennem uddannelse og sparring bliver de klædt på til:

  • At lytte til det, der fylder for dig
  • At hjælpe dig til at finde din families vej til et bedre liv med diabetes
  • At hjælpe dig til at få overblik over ressourcer og handlemuligheder.

Idéer til, hvad du kan lave sammen med din mentor:

  • Udveksle erfaringer om et familieliv med diabetes
  • Tale om samarbejde med daginstitutioner og skoler
  • Arrangere spisning eller andre hyggelige aktiviteter med jeres familier, så børnene får mulighed for at møde hinanden
  • Og meget mere.

Forløb

I et mentorforløb mødes du som udgangspunkt med din mentor hver 14. dag i 4-6 måneder. Møderne varer typisk et par timer alt efter dit behov, og nogle møder kan foregå over telefon. I aftaler selv, hvornår I vil mødes, og hvordan I vil bruge tiden. Et mentorforløb vil typisk være bygget op af følgende fire trin:

1

Kontakt via mail eller telefon

2

Møde med aktivitetsleder og mentor

3

Løbende møder med mentor fysisk eller via telefon (Forløb op til 6 måneder)

4

Afsluttende møde med aktivitetsleder og mentor.

Det første møde

Du møder din mentor første gang til et møde sammen med en frivillig aktivitetsleder fra Diabetesforeningen. Her taler I om dine ønsker og forventninger til forløbet. Formålet med mødet er, at du lærer din mentor at kende, og at I sammen taler om, hvor længe jeres forløb skal vare, og hvordan I vil bruge tiden.

Tilmeld dig

Ønsker du at blive en del af en af vores mentorordninger, eller er du nysgerrig på at høre mere, er du meget velkommen til at sende en mail til mentor@diabetes.dk eller ringe til os på telefon 66 12 90 06.

Bliv frivillig forældrementor i Region Midt- og Nordjylland

Som en del af Den Nationale Diabeteshandlingsplan starter Diabetesforeningen forældrementorforløb i Region Midt- og Nordjylland. Her har vi brug for dig, der er forælder til et barn med diabetes og har lyst til at støtte en forælder i samme situation. Det kan være i den første tid, efter at barnet har fået diagnosen eller i andre svære livsperioder med diabetes. Du matches med en forælder (mentee) ud fra dine erfaringer og ønsker.

Læs mere og ansøg om at blive forældrementor 

Bliv aktivitetsleder for mentorforløb til børnefamilier i Region Midt- og Nordjylland

Lige nu søger vi aktivitetsledere i Region Midt- og Nordjylland og på sigt i flere dele af landet. Som aktivitetsleder står du for at rekruttere frivillige mentorer og matche dem med familiemedlemmer, der har brug for støtte til at håndtere hverdagen med diabetes. Du faciliterer det første mentormøde og i samarbejde med sparringspartnere er du tovholder på at forløbet går godt undervejs.

Læs mere og ansøg om at blive aktivitetsleder

ung til ung mentor grafik article tout

Ung til ung mentorforløb

I et ung til ung mentorforløb får du mulighed for at mødes og tale med en lidt ældre mentor, der selv har type 1-diabetes, og som i dag lever et godt liv med diabetes.
Læs mere om ung til ung mentorforløb

  

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes