BLIV MEDLEM

Lære at stå på egne ben

Det er vigtigt, at børn med diabetes lærer, at de selv kan håndtere deres sygdom.

Børn med diabetes kan deltage i klassefester, overnatte hos kammerater eller veninder, tage med på lejrskole eller besøge bedsteforældre ligesom alle andre børn. I skal blot gøre jer nogle overvejelser og tage nogle forholdsregler, så dit barn føler sig tryg ved at deltage og klædt på til at kunne stå på egne ben i kortere perioder.

Naturlige bekymringer

Det er meget forskelligt, hvornår dit barn er klar til at drage ud i verden på egen hånd. Det kan være en meget svær balancegang for forældre, at skulle give snor og samtidig have fat i den lange ende. Dit barn skal have det ansvar, som han eller hun kan bære – hverken mere eller mindre.

Det er en god ide, at øve jer i at give lidt slip og stole på, at jeres barn godt kan klare sig et par timer uden mor og far. I kan f.eks. aftale at begge parter har mobiltelefonen på sig, hvis der skulle være spørgsmål, så I hurtigt kan komme i kontakt med hinanden. Det giver tryghed for begge parter, at den anden kun er et opkald væk.

Som tiden går, bliver dit barn ældre, mere ansvarlig og lærer sin krops symptomer bedre at kende. Det er naturligt, at dit barn i nogle perioder vil have fin styr på sin diabetes, mens det i andre perioder driller og er en træls følgesvend. Dine bekymringer vil nok altid være der, både i de gode perioder og i de lidt svære perioder – det er helt naturligt.

Sparring og erfaringsudveksling med andre forældre

I Diabetesforeningens Børnefamiliegrupper kan I møde andre familier med et barn med diabetes. Børnefamiliegruppen står for at arrangere aktiviteter som foredrag, sommerfester og meget mere.

Læs mere om Børnefamiliegrupper

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes