BLIV MEDLEM

Mindfulness

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er en meditationsform, som handler om at finde indre ro. Meditationsformen består af en række øvelser, som skal hjælpe dig med at:

  • acceptere tingenes tilstand
  • leve i nuet
  • være nærværende

Mindfulness er ikke en terapiform med fokus på, hvorfor dit liv har udformet sig, som det har. Mindfulness er derimod mentaltræning, som skal træne dig i at få et mere venligt og accepterende forhold til dig selv og din livssituation.

Hvorfor anvende mindfulness?

Mindfulness kan ikke ændre på din diabetesdiagnose, men mindfulness kan hjælpe dig med at ændre, hvordan du vælger at håndtere og leve med din diabetes.

Bliv klogere på mindfulness, og find forskellige mindfuløvelser på Psykiatri Fondens hjemmeside.

Besøg Psykiatri Fondens hjemmeside

I en hektisk hverdag, hvor du styrter rundt imellem arbejde, fritidsinteresser og hjemmet, kan det være svært at passe ordentligt på dig selv og din diabetes. Alle kan i perioder føle sig overbelastet, og det er ok i kortere perioder. Men bliver travlheden til en følelse af udbrændthed eller stress, er det tid til at stoppe op og mærke efter.

Mindfulness betyder at vågne op til det, der er her og nu. Vi mennesker lever oftest i fremtiden eller fortiden. Vi grubler eller bekymrer os over alle de ting, der kan ske i fremtiden, eller vi hænger fast i fortidens hændelser. Dermed går vi glip af det eneste sted, vi faktisk lever – nemlig lige nu.

Giv slip og accepter det, der er og ikke kan ændres. Det frigør energi, at vi ikke hele tiden går og grubler over alt det, vi synes burde være anderledes. Fakta er, at livet byder på godt og skidt.

Øvelse: Når vi opdager, at vi ikke er til stede i nuet, kan vi flytte vores opmærksomhed tilbage via vores sanser. Vi kan vende tilbage til et bevidst nærvær ved at lægge mærke til, hvad vi kan høre, smage, se, mærke eller dufte lige præcis dette øjeblik.

Mindfulness kan praktiseres af alle, og jo mere du træner, jo bedre bliver du.

Tina bruger mindfulness til at finde ro

44-årige Tina er mor til tre børn med type 1-diabetes og kender om nogen til bekymringer. Tina dyrker mindfulness for at blive bedre til at tackle bekymringerne på en konstruktiv facon.
Læs Tinas historie

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes